facebook

Какво ще стане, ако ядем мед всеки ден

мед

Източник: pixabay.com

Не е тайна, че медът е сред най-полезните за организма ни продукти. Високото съдържание на ензими и способността на меда да забавя процесите на стареене му дават титлата на супер продукт – затова не е учудващо, че се връщаме към принципите на хранене, коит са изповядвали нашите деди. Ето какво ще се случи с тялото ви, ако започнете да консумирате мед всеки ден:

Кожата става по-чиста
Медът се явява природен антиоксидант, който помага на организма да е избави от излишните токсини. Благодарение на антибактериалнтие си свойства медът може да направи кожата ви по-чиста от когато и да било.

Свалят се килограми

Захарта, която се съдържа в меда се отличава от онази, която употребяваме ежедневно. Научете се да заменяте с мед любимите си сладкиши и газирани напитки, за да започнете да губите излишните килограми.

Регулира кръвната захар

Както вече споменахме, в меда се съдържа доволно количество захар. Но уникалната комбинация от фруктоза и глюкоза всъщност помага на организм да регулира нивото на захарта в кръвта и като бонус понижава холестерола.

Срещу сърдечни болежки

Антиоксидантите и флавоноидите, съдържащи се в меда, помагат да се предотврати риска от възникване на сърдечно-съдови заболявания. Изследванията показали, че медът забавя процеса на окисление на холестерола в човешката кръв, като по този начин предотвратява процеса, който може да доведе до инсулт.

Сбогом, токсини

Мед и топла вода е почти най-добрата комбинация, насочена към отмиването на вредните отпадъци от тялото. Детоксикация у дома с подръчни средства.

Укрепва имунитета

Медът има някои доста впечатляващи качества, които са полезни за имунната система. Важното е да купувате само органичен мед, пълен с ензими, витамини и минерали, които ще ви защитават от много неприятни бактерии.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account