facebook

Какво ще стане, ако ядем по 3 фурми на ден?

фурми

Източник: liveofofo.com

Обичате ли фурми? Оказва се, че тези сладки изкушения имат куп полезни свойства!

1. Артериите – огромното количество калий във фурмите помагат не само да се поддържа здраво сърце, но и освобождава запушените кръвоносни съдове. Именно така се снижава риска от пристъпи и сърдечни заболявания. Само три фурми на ден – и съдовете ти ще се очистят с лекота.

2. Черният дроб – фурмите помагат на черния ти дроб да се избави от токсините, понижават риска от цироза.

3. Сърцето – за сърцето фурмите са най-полезният продукт. Много често лекарите ги препоръчват като средство за профилактика на сърдечно-съдови заболявания. Не е учудващо – както вече споменахме, те са богати на калий, понижават холестерола и пречистват съдовете.

4. Очите – помните ли, че в училище ни препоръчваха да ядем моркови за добро зрение? Оказва се, че фурмите са много по-ефективни и, честно, много по-вкусни. Тези сладки плодове са много богати на витамин А. Освен това, изработват в организма вещество, помагащо на очите да се защитят от слънчевите лъчи.

5. Енергията – фурмите са много питателни. Спортистите ги ядат за закуска. Високото съдържание на захар и полезнита мазнини в тях ни дават чувство за ситост. 3 фурми се равняват на енергиен заряд за цял ден.

6. Храносмилането – фурмите имат не само  очистващ ефект за кръвоносните съдове, но помагат и на стомаха. Ето защо са идеални за храносмилане. Фурмите отделят специални киселини, способстващи преработването на храната. Понякога лекарите ги препоръчват за предотвратяване на стомашно-чревни заболявания и дори при рак на стомаха.

7. Обезболяващи – трудно е за вярване, но е факт. Фурмите са отлично обезболяващо! И за разлика от лекарствата, не водят до пристрастяване. Плодовете имат особен антибактериален ефект, който намалява активността на инфекцията в организма и в резултат намаляват чувствителността към болката.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account