facebook

Как бързо да забавите пулса си

релакс

Високият пулс (повече от сто удара в минута) е характерен за хората с висок риск от сърдечни заболявания. Стресът, грижливото отношение към спорта, класическите петъчни забавления и тютюнът бързи провокират развитието на хроничен пулс при тези, които не са имали подобен проблем преди. А той не бива да се пренебрегва: има няколко начина, с които можем да си върнем контрола над пулса:

Контролирано дишане – Научете се да медитирате. Контролираното дишане ще ви помогне да се справите с внезапно забързалия се пулс. Убедете се сами: затворете очи и следете за всяко вдишване в продължение на минута – вътрешното спокойствие няма да се забави.

Методът с корема – Пулсът ни контролира блуждаещия нерв и грамотното въздействие над него може да помогне сърдечният ритъм да се върне към стандартните показатели. Методът е лесен: вдишайте дълбоко и максимално стегнете мускулите на корема си. Отпуснете след 5 секунди, повторете, докато е необходимо.

Каротидният тест – В гърлото, близо до блуждаещия нерв, се намира каротидната артерия. Масажирайте тази област с върховете на пръстите, без натиск. Леката стимулация ще накара нерва да намали пулса.

Водните процедури – Излезли сме от океана преди милиони години, до сега се съхранили много атавизми. Студената вода върху лицето активизира т. нар. “подводен” рефлекс. Реагирайки на това, организмът започва оперативно да снижава оборотите на всички системи – в това число и пулса.

Рибено масло – всяка капсула рибено масло на ден снижава ритъма на сърдечните съкращения с целия 6 удара в минута. Биолозите предполагат, че този препарат подобрява синхронната работа между сърцето и блуждаещия нерв.

Леглото – Може би най-приятният начин за лечение в света. Просто легнете на леглото, затворете прозореца и дайте на тялото да разбере, че сега няма нужда от повишена производителност. Това отнема около 2-3 минути.

Лекарствата – перманентните пристъпи на необичайно висок пулс не бива да остават без внимание. Дръжте под ръка надеждни медикаменти, чието действие в кратък срок ще ви върне сърдечния ритъм в норма.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account