facebook

Как да активираш “режим на Бога” в Windows 10

уиндоус 10 икона

Една от скритите функции в Windows 10 e “режим на Бога” (GodMode.). За нея първа разказа Ина Фрийд – автор на ресурси в CNET. Тя е и човекът, който е дал името й GodMode.

“Режим на Бога” няма нищо общо с религията. Името е взаимствано от геймърите: то обозначава режим на игра, при което играчът получава неуязвимост. Този режим в Windows 10 представлява много удобна система за управление на компютъра и всички негови настройки с една-единствена папка, създадена от потребителите. Всички функции на Операционната система стават достъпни от едно място, без да се искат други необходими настройки и да се търси в различни папки в търсене на нужния елемент.

“Режим на Бога” в Windows не е просто “забавна джвъчка”, той помага да се облекчи живота на неособено уверените потребители зад компютъра. Дава им се възможност да не губят време в отваряне на диалогови прозорци и лутане в многобройни настройки. Всичко е под ръка, само в една папка.

Отиваме към най-важния въпрос, който е как да се активира фукнцията. За целта трябва да направите няколко прости стъпки.

Стъпка 1: Уверете се, че вашият акаунт има администраторски права, а след това създайте празна папка: New Folder.

режим на Бога

Стъпка 2: Преименувайте папката. Името на директорията трябва да има такъв вид: GodMode.{ED7BA470-8E54-465E-825C-99712043E01C}.

Вместо GodMode, можете да посочите друго име, например Всички опции. Въпреки това точката, скобите и свръзките в тях не трябва да се променят.

уиндоус 10

Стъпка 3: След като я преименувате, иконата на папката ще добие вид на икона за управление на панела. Кликнете два пъти, за да стартирате панела за управление.

год мод

Ако някога решите, можете да изтриете папката си GodMode по същия начин както се трие всяка обикновена папка.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account