facebook

Как да бягаме правилно?

1. Започнете с 10 минути лек крос или джогинг (бавно бягане) или спортно ходене. Това е подходящо за тези, които не се занимават редовно с физически упражеения. Рязкото напрежение може да има отрицателен ефект върху сърцето.

2. Загрявайте и разтягайте. Загрявайте мускулите преди тренировка,  след нея разтягайте. Това ще ви помогне да избегнете травмите.

3. Докарайте продължителността на джогинга до 40 минути. Изгарянето на мазнините започва след 30 минути непрекъсната работа на мускулите.

4. Бягайте толкова често, колкото е възможно. А в идеалния случай – всеки ден. За да усетите пълния ефект на джогинга, трябва да го превърнете в ежедневен ритуал. Всяка пропусната тренировка е крачка назад.

5. Утрото е по-мъдро от вечерта.  За предпочитане е сутрешното бягане. Това се дължи на особеностите на разграждането на мазнините, както и че сутрин въздухът в градовете е няколко пъти по-чист, отколкото вечер.

6. Бягайте на празен стомах. Не забравяйте да поддържате водния баланс преди тренировка с чаша чай. Ако бягате повече от час, може да хапнете малко овесени ядки.

7. Правилните обувки за бягане е тема, която предизвиква ожесточени спорове. Известният английски лекоатлет Гордън Пири, автор на книгата “Бягай бързо и без наранявания”, смята, че плоските обувки без излишни украшения са по-добри от съвременните “умни” обувки, които не позволяват на петата да кацне. Докато експертите спорят, вие си изберете самостоятелно подходящи спортни обувки. Изберете такива, с които се чувствате добре.

8. Бягайте естествено. Съществуват множество сложни техники на бягане, предназначени за спортисти. Вие няма да се явявате на състезания, така че ефективността на бягането е без значение за вас. Бягайте така, както ви подсказва тялото, защото тичането е естествен вид движение.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account