facebook

Как да махнете бирения корем?

бирен корем

Пили сте бира, живели сте нездравословно и коремът ви е пораснал, но не е фатално. От биреното коремче може да се отървете, стига да имате желание:

От какво се появява?

Всъщност “биреният корем” чисто и просто представлява мазнини върху коремната област. Той не е от бира. Той може и да бъде от бира, но само косвено. Сега ще поясним, като разгледаме причините за възникване на “бирено коремче”:

1. Ниски нива на мъжкия хормон тестостерон. Случва се. Не на последно място и заради употреба на алкохол. Да го кажем така, тестостеронът се намаля от твърде редовната употреба на алкохол, и то не само бира. Трябва да напомним, че червеното полусухо вино за кратко време вдига нивата на тестостерон.

2. Чревоугодничество. Това е най-разпространената причина. Тук всичко е ясно: много ядете и тлъстеете. И отново на ум идва бирата. И мезетата, които вървят към нея – особено чипса.

3. Мързелът. Ако по цял ден седите на едно място, рано или късно ще имате мазнини. По-малкото движение води до по-малко горене на калории. Съответно, мазнините остават в организма.

4. Възрастта. Колкото повече остаряваме, толкова по-силно ни влияят другите фактори. С възрастта се понижава тестостеронът, физическите упражнения стават по-трудни, забавя се обмяната на веществата.

Какво ни заплашва?

“Биреният корем” е нещо лошо, дори да ви устройва как изглежда. Мазнините сами по себе си способстват превръщането на тестостерона в характерния за жените хормон естроген. Мъжът става по-женствен и отвътре, и отвън. Най-малкото могат да ви пораснат гърди.

Омазняването е причина за сърдечно-съдови заболявания. Освен това излишните килограми ви карат да се движите по-малко.

С други думи казано, причините за “биреното шкембе” са почти същите като последствията. Това си е един вид порочен кръг. А това значи, че ситуацията ще продължи да се влошава.

Как да го премахнете?

Трудно ще започнете внезапно нов живот. В този случай ключът към успеха е постепенността. Стъпка по стъпка се придвижвайте към здравето. При това работете в три направления.

1. Постепенно въведете ред в порциите храна. Трябва да се откажете от газираните и магазинните сокове с добавена захар. Също така премахнете от чинията си полуфабрикатите, фаст-фуда, мазната храна, чипса и сладкишите. Повече наблягайте на зърнените храни, плодове, зеленчуци, ягоди и ядки.

По-добре яжте по-често, но малко. Всичко, което ядете за деня, за предпочитане разделете не на 3 приема на храната, а на 5. И не яжте през нощта.

2. Занимавайте се с физически упражнения. При това не говорим за супер изтощаващи спортни упражнения. За да разкарате “бирения корем” не е задължително да поставяте рекорди. Просто се движете. Тонизирайте тялото си.

Може да бягате сутрин. По-добре на гладен стомах. Отлично помага и плуването. Ако нямате възможност редовно да бягате или да ходите на басейн, скачайте на въже по 10 минути на ден. Привикнете към елементарна сутрешна тренировка. Скоро тя ще ви даде забележими резултати.

3. Бъдете мъже. Правилното хранене и физическите занимания сами по себе си ще повишат нивото ви на тестостерон. Но има и по-приятен начин да се спомогне този процес. И това е най-приятната част в борбата срещу “биреното шкембенце”. Бъдете сексуално активни, разбира се, без да стигате до фанатизъм. Между другото, тестостеронът се повишава не само от секса, но и от обикновеното общуване с жени.

Не се притеснявайте. Стресът и разочарованието понижават тестостерона. Бъдете винаги бодри и весели.

И най-важният въпрос: трябва ли да спрете бирата?

Лекарите ще кажат, че да. Но пък вие трудно ще ги послушате, нали? Тогава се постарайте да уравновесите негативните ефекти от бирата и другия алкохол чрез активен начин на живот, правилно хранене и добро настроение.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account