facebook

Как да печем месо: 5 полезни съвета

пържола

Снимка: pixabay.com

Няколко прости съвета как да приготвим пържолата:

1. Много е важно да изберете правилното месо или ястие, особено ако искате да печете или проготвяте на скара. От месестата част на гърдите или частите от краката трудно може да се пригови прилична пържола.

За печене на тиган или скара може да използвате само филето (изрязано), антрекота (тлъстият край) или тънкия край. Качеството на готовото ястие зависи и от възрастта на животното: колкото по-младо е местото, толкова е по-вкусно.

2. Най-добре е преди печене месото да се маринова. Най-бързият и лесен начин за мариноване е да се сложи черен пипер, да се залее с растително масло и предварително натъркан в месото счукан чесън.

Не се препоръчва да се соли предварително, защото солта преждевременно изпуска сока на месото и така се губи неговия вкус. . Този метод за мариноване е добре да се използва при печене на свинско, агнешко, телешки ребра.

Ако месото трябва да се маринова, а времето е малко, трябва да го нарежете на порционни парчета (обикновено 150-200 грама), да ги начукате, сложите в съд и и поръсите с нарязан лук, кимион, дафинов лист, магданоз. След това да ги залеете с растително масло, смесено с лимонов сок, сол и черен пипер. Периодично обръщайте месото.

3. Не обръщайте месото твърде често при печене. Обикновено се обръща едва тогава, когато първата страна вече е опечена.

4. Трябва да определите какво месо искате по степента на опичане: силно препечено – well done,, средно препечено – medium, с кръв – rare и производните medium—rare или medium—well done.

Полупечени могат да бъдат само някои меса от говеждо (ростбиф или стек), агнешкото, телешкото и свинското не се приготвят така.

5. Вкусът на месото при съхранение се влошава. Затова трябва да го печете малко преди да седнете на масата.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account