facebook

Как да познаем алкохолика

бутилки-алкохол

Един нарколог ми разказа как лесно може да проверим дали някой е алкохолик, или не. Може да узнаете имат ли проблем с алкохола и вашите близки, дори да правят впечатление на нормални хора.

Аз, между другото, също съм алкохолик, макар да пия доста рядко (по нашенските мярки, естествено). Веднъж-два пъти на седмица примерно. Но всъщност работата не е в честотата. Винаги съм се провалял в този тест, опитвайки се да го взема много пъти.

А именно – ако не успеете да съхраните в дома си алкохол, значи 100 % сте алкохолик.

Много пъти съм пробвал да си купя бутилка скъп хубав алкохол с мисълта “Нека потстои в хладилника за всеки случай. Или ще дойдат гости, или ще стане скучно…”

Не, никога не съм успявал да запазя тази бутилка. Стояла е максимум един ден. Има и такъв алкохолизъм. Алкохолизмът не означава, че пиеш редовно, има и малко пиещи, какъвто съм аз. Разликата е в това, че алкохоликът не може да се откаже от алкохола, когато той е пред него или пък спира едва когато вече е изпит.

Казвам се Силвър и съм алкохолик. Как звучи, а? :) Но в моя случай по принцип няма нищо срамно в това, дори обратното – мога да се гордея, че имам абсолютна свобода на волята и мога да не жуля алкохол по цели дни, дори да съм алкохолик.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account