facebook

Как да разпознете некачественото гориво

бензин

1. Най-лесният начин: намокрете чист лист хартия с бензин. Изчакайте течността напълно да се изпари от листа. Ако пред вас отново има чист лист, може смело да използвате това гориво. Ако върху листа са останали мазни петна, значи, че бензинът е с примеси и не трябва да го купувате.

2. След това трябва да проверите горивото за наличие на смола. За целта капнете бензин върху стъкло и го запалете. Появилото се върху стъклото бяло петно говори за това, че няма смола в горивото. А и да има то е  незначителни количества.

При поява на жълти или кафеви петна, може да бъдете сигурни, че съдържанието на смола превишава допустимата концентрация. Този способ спомага да се разкрият и други примеси. Например, ако върху стъклото са останали няколко капки, това говори за наличието на дизелово масло в горивото.

3. Вземете прозрчаен съд, напълнете го с бензин и го погледнете през светлина. Течността трябва да има жълтеникъв оттенък. После трябва да добавите в съда малко калиев пермананганат. И пак да проверите цвета. Ако е станал розов, в бензина има вода. Желателно е да не използвате съда, в който сте направили експеримента, за съхранение на хранителни продукти.

4. Може да капнете малко от бензина върху кожата си и да разтриете пръсти. Ако участъткът от кожата, върху който сте капнали бензина е останал сух, значи може да се доверите на горивото. Ако върху кожата са останали мазни следи, може да се съмнявате за наличие на примеси.

5. Хората с чувствително обоняние могат да определят наличието на примеси по миризмата. Ако има миризма на сяра, може да се предположи наличие на сероводород в бензина. Възможно е да има и нафталин. Във всеки случай има вредни примеси и не трябва да купувате такъв бензин.

Бъдете внимателни при провеждането ан експерименти с бензин. Той не трябва да попада върху обувките или дрехите ви!

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account