facebook

Как да се отървете от натрапчивите мисли?

 

 

Криза, финансови затруднения, проблеми на работа – всичко това занимава ума на възрастния човек. Натрапчивите мисли се въртят в главата на човек с часове, изтощават индивида и причиняват стрес. Ето как може да се справим с тях:

Физическа активност

Само за пет минути активна физическа работа може да се избавите от натрапчивите мисли. След това, за щастие, човек разбира, че проблемът за който е мислел, вече не е толкова сложен. За този метод не са ви нужни допълнителни средства и инструменти – само вашето тяло. Можете да правите лицеви опори, коремни преси или каквито упражнения искате.

Плуване или душ

Водата лекува не само физически рани, но и душевни. Още в древността съветвали при необходимост човек да се отърве от натрапчиви мисли да отиде до банята. Така че вземете си душ и се опитайте да не мислите за нищо – скоро вероятно ще се почувствате далеч по-добре.

Медитация

Малцина са тези, които се занимават с медитация. А това е много лошо, защото с помощта на медитационни практики негативните мисли практически изчезват. Текущи проблеми, стрес, обсебващи мисли за пари – всичко това изчезва, когато упражненията от медитацията се практикуват редовно.

Тишина

Просто се изключете от обкръжаващата действителност. Може да го направите с помощта на добрите стари тапи за уши. Звуците са навсякъде около нас – разговори на хора, шум от автомобили, телевизор и т.н. Затова ви трябват 3-5 минути тишина и спокойствие и ще дойдете на себе си. Опитайте го и след това споделите какво се е получило.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account