facebook

Как да спечелите доверие: 5 верни правила

будистки-монах-храни-тигър

Източник: The Muslim Times

Надеждността е необичайно важно качество, което помага да завързвате отношения с нови познати, колеги по работа или с бизнес клиенти. Затова е важно да демонстрирате на всички, че сте надеждни и заслужавате тяхното доверие. Но как?

Ако искате да ви се доверят, се научете да се доверявате на другите

Изграждането на доверие между безспорно не е лесна задача. Всички сме се разочаровали от хората, затова да се започне ново запознанство за нас не е толкова просто.

Но ако все пак ви се отдаде да преодолеете страха и да се доверите на хората, то те на свой ред по-лесно ще се доверят на вас.

Най-дълбокото доверие се развива постепенно, в този процес нне бива да се бърза. Ако постоянно показвате на хората, че са ви по душа и че им се доверявате, то и те ще ви отвърнат с доверие.

На другите трябва да им бъде комфортно с вас

Няма нищо по-лошо от това да бъдеш до човек, който през цялото време се оплаква и приема всичко песимистично. Такова поведение не би привлякло към вас колеги, а още по-малко пък клиенти.

Не бива да нагнетявате и без това сложната обстановка, а да мислите трезво, да останете оптимисти и да умеете да намирате начини за решаването на проблема. Тогава на хората ще им бъде комфортно с вас.

Старайте се да разведрявате обстановката с хумор, оставайте позитивни и давайте разумни предложения за подобряване на ситуацията. Когато хората видят че умеете да решавате проблемите, а не да ги задълбочавате, то обезателно ще заслужите доверието на другите.

Езикът на тялото е много важен

Нашите думи и постъпки не са единственият начин да покажем на другите кои сме всъщност. Не са важни само думите, важни са и нашите жестове и мимика.

Не трябва да пренебрегвате важността на езика на тялото, иначе всичките ни старания ще са напразни. Вземете това под внимание при общуването с хората, с които се опитвате да изградите доверителни отношения.

Зрителният контакт (не твърде директен поглед, но не и бягащ), усмивката и тонът красноречиво ще разкажат за вас на другите хора. Ако искате да спечелите довери сред вашите колеги, демонстрирайте по всички възможни начини, че сте открити и честни.

Бъдете себе си

Не се старайте прекалено много да карате хората да ви се доверяват. Ако се престараете, рискувате да изглеждате неискрени и недостойни за доверие, а не е това нещото към което се стремите.

Ако искате да ви повярват и да ви се доверят, бъдете себе си. Искреността, особено сърдечната, великодушната, непретенциозна искреност играе важна роля.

Така, вместо да се опитвате да изглеждате заслужаващ доверие, просто се отпуснете и станете себе си. Не забравяйте да показвате истинска загриженост към другите. Ако хората повярват, че вашият интерес към съдбата им е истински, ще се окажете на верния път към създаването на истинско доверие.

Бъдете търпеливи и последователни

Няма кратък път към достигане на най-голямо доверие – за това се изисква много време и общуване. При това трябва да постъпвате правилно – да държите на думата си, да правите всичко възможно, за да покажете какво можете и че трябва да ви се доверят.

Ако сте търпеливи и последователни, то ще постигнете своето. Отношенията, основани на дългогодишно и доказано доверие, са много силни.

Естествено, развитието на подобни отношения отнема много време, но ще си струва вашите усилия.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account