facebook

Как да създадем етно интериор

английско обзавеждане

С малко фантазия и добър вкус можете да придадете на дома си уникален колорит.

Африканският стил е един от най-оригиналните и самобитни стилове. За подредбата на подобен интериор се ползват само предмети, направени от естествени материали, за предпочитане ръчна изработка. Те могат да бъдат плетени мебели от бамбук, животински кожи, вълнени килими, статуетки, ритуални маски, съдове и други екзотичн аксесоари. В африканския интериор  задължително трябва да господстват цветовете на слънцето и земята, например комбинация от жълто с черно или кафяво. Геометричните шарки също му придават автентичност.

Френският стил е подходящ за почитателите на изтънчения шик. Този стил се характеризира с изобилие от изискани и очарователни предмети, създаващи едновременно атмосфера и на уют, и на шик. Големи прозорци с тежки пердета, покрити с тежки завеси, полилеи в бароков стил, елегантни столове с извити облегалки от скъпа дървесина и удобни дивани с пръснати по тях декоративни въглавнички. В цветовото решение на помещението трябва задължително да присъства златистото, което е най-изразително на черен фон. Обезателно трябва да си намерите и масивен часовник – традиционен елемент на парижките домове.

Може да проектирате дома си и в арабски стил, който се отличава с комфорт и лукс. За тази цел трябва да заложите на текстила: кадифена тапицерия по мебелите, копринено спално бельо, балдахинена завеса над леглото, пъстри възглавнички, големи пердета на няколко слоя на прозорците, килимчета за седене. Подбирайте скъпи естествени материи, с богати, плътни цветове, оригинални предмети с ярко изразен „ориенталски вкус“: резбовани мебели, аксесоари с традиционна арабска орнаментика, ароматни свещи, марокански цветни лампи.

Японският стил се характеризира с лаконичност и стремеж към хармония. В такъв интериор има място само за най-необходимите и обикновени предмети, които да изпълват въздуха и светлината. Комбинацията на тъмни със светли цветове, на бежови с млечни тонове, способността да се трансформира вътрешното пространство с помощта на параван, предмети и мебели от естествени материал – това са някои от характеристиките на японския стил. Порцелановите купички, изтривалките и параванът създават нужния азиатски колорит.

Интериорът в английски стил е елегантен и удобен, изпълнен с масивни мебели и семейни реликви. При него преобладава дървесината и дълбоките нюанси на кафявото и бордото, редуващи се с по-светли тонове – маслинено и кафе с мляко. Като основни предмети на интериора се смятат големите камини, многото семейни снимки, масивните бюра, антикварните настолни часовници, старинните оръжия, гоблените, кристалните полилеи…

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account