facebook

Как лесно и бързо да научим чужд език

немски език

Снимка: pixabay.com/geralt

Какъвто и език да сте се захванали да учите, не забравяйте, че принципите на изучаване са идентични и много прости. Така че ако се страхувате, че процесът по изучаване на чужд език ще е дълъг и труден, то използвайте следните простисъвети, които ще ви помогнат лесно иза кратко време да овладете чужд език:

1. Преди всичко, запомнете: всеки човек може да научи нов език (веднъж вече сте успели да го направите!). Работата е там, че сме забравили колко време ни е трябвало да научим своя роден език.

2. А сега отиваме към главната точка в този списък. Изучаването на нов език иска търпение, воля и симулация. Когато в детството са ви учили на родния език, то вие сте го усвоявали в продължение на няколко години.

3. И така, какво имаме предвид, когато говорим за симулация? Симулирането означава постоянно да изучавате и използвате новия език, да се потопите в неговата среда. Ако, речем, че в обичайна ситуация, вие имате няколко урока седмично, то потапяйки се в езиковата среда, лесно ще можете да тренирате езиковите си умения по 40 часа седмично.

4. В началото започнете с изучаването на правилните и важните думи. Знаете ли, че само 300 английски думи съставят 65% от лексиката, която използвате всеки ден? На практика има много думи, които вероятно не знаете на родния си език (или такива, които много рядко ползвате).

5. След като сте съставили и изучили своя списък от 300-те най-разпространени думи, пристъпете към четене на вестници и блогове на чуждия език. Дори ако не разбирате абсолютно нищо. В крайна сметка, ще откриете познати думи и ще започнете подсъзнателно да отгатвате значението на другите.

6. Възможно е в даден момент всичко да ви писне, затова важно правило е да се занимавате по-малко всеки ден. Всеки, който успешно е усвоил чудж език, винаги е имал цел. Работа? Живеене в чужбина? Ако не разполагате с цел, няма да имате и мотивация.

7. Обърнете внимание, че трябва не само да четете, но и да говорите чужд език – и колкото по-рано, толкова по-добре (дори, ако знаете малко думи). Започнете да говорите сами със себе си. Представете си, че се запознавате с някого или давате интервю.

8. Но няма да стане само със селфи-разговори. Необходимо е също така да комуникирате с човек, за когото този език се явява роден. И тук на помощ идва всемогъщия интернет. Филми, видеа, песни ви дават отлична възможност да слушате речта от носители на чуждия език и да започнете да им подражавате. Не се обезкуражавайте, ако не разбирате това, което чувате. Като за начало пробвайте да гледате видео със субтитри. И не забравяйте да проверявате непознатите думи в речника.

9. Друго важно нещо, което трябва да споменем – това е писмото. Хубаво е да пишете писма. Напишете всичко, което искате. Отправната точка би могло да бъде една история за вас или пък вашата автобиография. Това е чудесен начин за подобряване на речниковия ви запас.

10. В интернет има и огромно количество различни образователни програми и платформи за изучаването и практикуването на чужди езици. Ако имате смартфон, може да си свалите безброй безплатни и полезни приложения, които могат да ви помогнат да учите езика дори докато чаката на спирка, на опашка и т.н.

11. Всичко това обаче не е достатъчно, за да се постигне плавност и свободно владеене на чужд език. Тези съвети се явяват фундаменти върху чийто връх стои основния секрет за изучаване на всеки език. Готови ли сте да го научите? Приятелите. Това е тайната. Намерете си чуждестранни приятели и общувайте с тях, колкото се може по-често. Скоро ще забележите значителен напредък.

12. Имайте предвид, че ако не използвате изучаването на езика във всичките му четири аспекта (говорене, писане, четене, слушане), никога няма да го владеете свободно. Ако сте готови, излезте извън зоната си на комфорт и си намерете приятели-чужденци (дори и виртуални). С тях ученето на езика ще е далеч по-лесно и приятно.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account