facebook

Как лук в чорапи може да промени живота ти

лук в чорапи

След тази статия ще спите с резен лук на стъпалото си. Не вярвате? В традиционната китайска медицина съществува понятието “мериадиани” – това са канали, по които в тялото ви циркулира енергията ци.

В акупунктурата се стимулират точно тези меридиани и тъй като меридианите са свързани с определени вътрешни органи, то те могат да се използват за лечение на някои болести.

На стъпалата на краката на човек има около 7000 нервни окончания, които според китайската теория са свързани с практически всички вътрешни органи на организма.

Но има един проблем – енергията която се изпраща чрез тези меридиани става пасивна, защото в наше време хората постоянно носят обувки. Затова меридианите трябва да се стимулират, а най-добрите начини да се “заземят” са стоене върху голата земя с боси крака или използването на обикновен лук.

Китайските лечители препоръчват лукът да се нареже като колбас (може да се използва и чесън), да се сложат резените в плътни чорапи и да се пъхнат така, че кръгчетата лук да са плътно към стъпалото.

И така трябва да се спи. В допълнение към стимулирането на меридианите за по-добро протичане на енергията ци, тази процедура убива микробите и бактериите на повърхността на кожата, а фосфорната киселина попада в кръвния поток и помага да се очисти.

Интересно е, че слагането на лук в чорапите, без разните там китайски истории за енергия, съветват и много други специалисти по народна медицина.

Вярно, не за прочистване на меридианите, а в качеството на лек против простуда. Ползите от този метод са:

1. Може да прочистите кръвта си.

2. Всички вредни бактерии и микроби се унищожават безмилостно.

3. Краката ви вече няма да издават неприятна миризма. 

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account