facebook

Как му се искаше!

мечтател

Искаше му се да скочи на коня, яздейки из безкрайната степ, да си свали шапката от главата и да изкрещи нещо жизнеутвърждаващо. Но той само потрепна от студа, пръдна и почеса с нокът плешивото си теме.

Искаше да се смее с цяло гърло, да разкопчае ризата си около гърдите и да изиграе едно хоро с викане и потропване. Но той само се усмихна криво, вкара си потника в панталоните и обу краката си в топли домашни чехлички.

Искаше му се с един размах да изпие бутилката силен ром, да прониже с остра шпага врага и да целуне влюбената в него млада красавица. Но той само изпи шепата лекарства, уби бягащата по пода хлебарка и погледна към съществото в халат, ролки и с подмладяваща зелена маска върху лицето.

Искаше му се да изкачи на най-високата планина и рискувайки живота си, да откъсне от скалата еделвайс за любимата си, да разпери широко ръце и да изкрещи на целия свят за своята велика любов, да се прибере у дома и да положи заветното цвете върху лицето на безметежно спящата жена. Но той само взе телефона и прати съобщение на любовницата си да дойде утре в девет, когато жена му отива на работа и да донесе бутилка портвайн и кутия евтини цигари.

Искаше му се да се качи на кораб, плаващ в далечни краища, да изправи лицето си срещу свежия вятър и да напише за чудесата на открилия му се свят. Но той само седна на компютъра, намести падналите от носа му очила и написа тази история.

Край.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account