facebook

Как правилно да се къпем в Мъртво море?

Мъртво море (2)

Мъртво море е загадъчно място което привлича хиляди туристи годишно. То се явява и една от най-ниските точки на Земята.

Мъртво море е много солено езеро, чиято соленост стига 30%, докато в обичайните морета тя е само 3%. Някои идват тук да изпитат незабавния лечебен ефект чрез използването на минералните води и лечебната морска кал, други искат да се включат в спа процедурите директно върху Обетованата земя, а трети просто искат да избягат от суровата зима. Във всеки случай почивката ви тук ще бъда собена и незабравима!

Ето няколко съвета за тези, които искат да се къпят в солените води на Мъртво море…

1. Да се “плува” в Мъртво море в пълния смисъл на думата е невъзможно. Плуването в него наподобява усещането сякаш сте облечени със спасителна жилетка.

2. Къпането голи е забранено, така че ви трябва бански. Не взимайте супер-модерен бански от водещи дизайнери! Настройте се, че след края на почивката ви ще трябва да се сбогувате с този бански, защото солта ще го лиши от неговата привлекателност, а боята ще избелее.

3. Няколко дни преди “процедурите по къпане” не си правете епилация, не ползвайте самобръсначки и други приспособления, защото солта сериозно ще ви пощипе.

4. След морската разходка се отправете на спа процедура в някой от хотелите. Мъртво море е известно със своите лечебни свойства от хиляди години. Тук успешно се лекуват кожни заболявания, а така също и проблеми с дихателната система.

Опитайте и процедурите с лечебна кал. Ще видите ефекта на следващата сутрин.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account