facebook

Как работи изравняването

социализъм картинка

Професор по икономика разказва как се е “провалила” цяла група студенти…

Група студенти настоявала, че социализмът “работи” и че няма нищо лошо в това да няма бедни и богати и всички да бъдат равни. Пълно изравняване! Тогава професорът казал: “Добре, ще направим експеримент в групата ви на тема социализъм. Всички оценки ще бъдат осреднени и всеки ще получи една и съща оценка, така че никой да не бъде “скъсан” и никой да не получи “отличен”.

След първия тест всички оценки били осреднени и всички студенти получили оценка “добър”. Студентите, които били учели усилено, били недоволни, а тези, които се трудили по-малко, били щастливи. Но по време на втория тест студентите, които тъй или иначе учели малко, сега се занимавали още по-малко, а тези, които по принцип наблягали над уроците, решили, че при това положение няма смисъл да се напрягат и също не положили усилия. Вторият тест дал средна оценка “среден”. Никой не бил доволен.

Когато преминала третата контролна, резултатът бил “слаб”. Резултатите така и не се подобрили, заради караници, обвинения, злоупотреби, които довели до враждебни отношения в групата. Никой не искал да учи заради другите.

Равенството никога не води до справедливост.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account