facebook

Как се дегустира правилно коняк

бренди

Ако обичате вкуса на френската напитка, прочетете тази кратка инструкция. Изпълнявайки я, ще се покажете като истински ценител на благородните питиета!

Трябва ви специална чаша, акумулираща аромата на питието. Тя се нарича снифтер и е специално стеснена в горната част, за да се улавят ароматите. Наливаме коняка в снифтера.

1. Оставете пръстов отпечатък върху чашата и проверете коняка към светлината. Качествената напитка е съвършено прозрачна – трябва да видите отпечатъка си през нея. Ако отпечатъкът не се вижда, значи, вашият коняк, уви, не е от най-добрите.

2. Разходете напитката из чашата, както при дегустацията на вино. Обърнете внимание на “краката” – ивиците по стъклените стени. “Краката” трябва да бъдат различими за не по-малко от 5-7 секунди. Ако те се “изплъзнат” по-рано, значи конякът не е достатъчно плътен.

3. Накрая, не забравяйте да помиришете питието точно три пъти: на разстояние от няколко сантиметра от края на чашата, непосредствено над нея и по време на дегустацията, секунда преду питието да попадне в устата.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account