facebook

Как цакат туристите в различните страни

 

 

Отпуската е време, когато искаме да разпуснем без да се притесняваме за нищо. И ставаме лесна плячка за мошеници, които дебнат с намерението да ни изпразнят джобовете. Пред вас са няколко популярни трика, с помощта на които лишават от пари и ценностти туристите по света:

Колумбия

На колумбийските плажове работят редица жени, предлагащи безплатни масажи. Ако се съгласите да ви помасажират, след края на процедурата, жената ще върви след вас и настойчиво ще настоява да ú пластите услугата. Няма да ви остави на мира, докато не си платите. А качеството на масажа е далеч от желаното.

По същия начин процедират и продавачите на миди. Уж ти дават да опиташ една мида, а докато се усетиш, вече им дължиш пари за 4-5 от вкусните мекотели. Пазете се и от хората, които правят раста прически и от музикантите. Няма да минете без да се бръкнете.

Египет

В Египет на всяка крачка офертират туристите да се снимат с камила. Камилата покорно ще коленичи, за да се качите а после, за да слезнете, ще трябва да си платите – и нищо чудно да ви отмъкнат голяма сума кеш, защото височината от два метра и половина ще ви поуплаши. Препоръчително е да отидете при Сфинкса, където има камили за разходка. Спазарете се за точна цена и хем ще минете по-тънко, хем изживяването ще е далеч по-запомнящо се от една снимка с камила. Внимавайте при пазарлъците, защото арабите често се отмятат от договорката и искат повече пари.

Италия

В Италия, а и в други европейски страни използват следния прийом: жена държи кукла, загърната в детско одеялце, а след това неочаквано я изпуска или хвърля. Това ви отвлича вниманието, а през това време, някой (най-често дете) ви отмъква чантата.

Боливия

Боливия се отличава с плътно пешеходно движение, затова там крадците работят по следния начин: няколко силни мъже ви обкръжават в тълпата, не ви дават да мръднете и бързо ви “изчистват” джобовете и чантите.

Лас Вегас

“Откраднатият портфейл” е прост метод, който работи в много страни по света. Към вас се приближава човек и ви казва, че сте откраднали портфейла му. Когато му покажете, че в джобовете ви няма нищо друго, освен вашия собствен портфейл той ви го грабва от ръката и казва на зяпачите, събрали се в кръг, че това е точно неговият портфейл. След което измамникът бързо се оттегля от сцената.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account