facebook

Как ще изглежда светът без човека

апокалипсис

Замисляли ли сте се за това какво ще се случи с нашата планета , ако изчезнат всички хора?

2 ден : Едва 48 часа след изчезването на хората, метрото ще започне да се пълни с подводни води.

7 дни: Доставката на гориво за аварийните генератори, които охлаждат ядрените и атомните реактори, ще спрат.

1 година: В цялата планета ще оцелеят повече от 10 милиона птици. Електрическите стълбове ще рухнат, жиците с високо напрежение ще се скъсат, комуникационни антени ще се изключат. Градовете ще се напълнят с животни.

3 години: Поради липса на топлина газовите тръби в студените райони ще експлодират . Течът на тези тръби ще доведе до пожари. Сградите ще започнат да се рушат и структурата им ще стане нестабилна . След една или две зими, поради липса на топлина, хлебарките ще изчезнат .

10 години: Покривите на много къщи ще се разрушат вследствие на корозия и химическа реакция между елементите.

20 години: Всички железни колони напълно ще ръждясат и саморазрушат. Южна и Северна Америка ще се обединят отново , като Панамският канал ще изчезне.

100 години: Популацията на слоновете ще се е увеличила 20 пъти. Популациите на малки хищници като лисиците ще бъдат на ръба на изчезването в резултат на появата на нов конкурент: домашната котка.

300 години: Повечето висящи мостове по света ще се разрушат. Стените на много язовири няма да издържат на натиска , поради липса на поддръжка. В резултат на това много от градовете ще бъдат наводнени.

500 години: Градовете ще се обраснат в гори и джунгли. Голям брой дървета ще пораснат между остатъци от коли, сгради и метални отломки.

15 хиляди години: Големи градове ще пострадат от придошли ледници. Единственото нещо, което ще остане относително цяло – това са подземните конструкции.

35 000 години: Някои вещества , които са замърсявали околната среда по време на съществуването на човека, най-накрая ще се абсорбират от природата. Но за да се отърве от други съединения, като например кадмий , ще са ú нужни 75 000 години.

100 хиляди години: Нивото на въглероден диоксид в атмосферата ще се върне към показателите , които са съществували преди възникването на човечеството.

250 000 години: Радиацията, възникнала от взрива на атомната бомба, в крайна сметка ще бъде погълната от земята и ще спре да бъде опасна.

2,0 милиона години: Възможно е някои животни в процеса на еволюцията да се научат да разграждат пластмасовите продукти и да ги ядат.

8500000 години: Остатъци от някои архитектурни обекти ( паметници , сгради) все още ще стоят , ако преди това не са били разрушени от земетресения или наводнения . Бронзови статуетки все още ще могат да бъдат разпознати.

3.00 милиарда години: На Земята все още има живот , но по начин, който ние не можем дори да си представим .

6,50 милиарда години: Земята се топи под влиянието на Слънцето , което вече е погълнало други планети. Краят на Земята е неизбежен.

Вечността: Останки от комуникационни устройства, например спътници, ще продължат да пътуват из космоса , като единствена следа от бившето човешко съществуване .

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account