facebook

Калчо Фиорентино – футбол без правила

калчо фиорентино

Калчо Фиорентино (“флорентински ритник”) е прадядото на футбола и представлява плашеща смесица от футбол, ръгби и борба. В миналото спортът се практикувал в центъра на Флоренция и от известните аристократи: в батака се включвали  дори представители на фамилията Медичи, както и бъдещите римски папи Лъв XI и Климент VII.

футбол без правила

Ако трябва да влизаме в подробности, като изключим забраната да удряш противника с ритник в главата, май други правила няма.  Целта на играта е да се прокара топката до определена част от терена, като в името на това може да използвате джентълменски похвати като задържане, душене, удари с лакти, както и всякакви други борчески похвати.

флорентински футбол

Всеки отбор се състои от по 27 души, но по разбираеми причини до края на терена остават малцина.

калчо фиорентино

В крайна сметка в продължение на 50 минути (толкова продължава играта) публиката гледа разбиващи се по пясъка мъжаги, а не футбол. Въпреки това, “Калчо”-то се е превърнало в голяма туристическа атракция, която се провежда ежегодно във Флоренция на площада Санта-Кроче.  Можете да се насладите на живо на легалния бой през юни или в началото на юли.

италиански вид футбол

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account