facebook

“Киндер Сюрприз” – любимото ни яйце

киндер яйца

Всеки знае какво е “Киндер сюрприз” – яйце от шоколад със изненада, съдържаща се в пластмасов контейнер във вид на играчка или сувенир. Сега ще научим всичко интересно около любимото ни яйце:

1. Търговската марка принадлежи на италианската компания Ferrero. Производството на шоколадови яйца за тази компания стартирало през 1974 година.

2. Изобретател на “Киндер Сюрприз” станал швехцарецът Хенри Рот – дизайнер, на когото му хрумнала идеята за създаване на шоколадов подарък, криещ изненада в себе си.

3. За страните с горещ климат Ferrero пускат яйца Киндер с по-малко “разтапящ” се вариант под името Kinder Joy.

4. Днес “Киндер сюрприз” е популярен не само сред децата, но и сред възрастните, колекциониращи играчките от тези яйца. Колекциите са с доста сериозно мащаби. В интернет-аукциони някои редки играчки могат да надминат 1000 евро. През февруари 2007 година колекция от 90 хиляди играчки била продадена за 30 хиляди евро.

5. Шоколадовото яйце “Киндер сюрприз” е забранено за продажба в САЩ, където според федерален закон от 1938 година не може да се складират предмети, които не стават за ядене, в хранителни продукти.

6. Общото тегло на яйцето е приблизително 35 грама.

7. Съдържанието на млечните компоненти в “Киндер сюрприз” е 32% (пример, че невинаги вкусното е вредно).

8. Играчките-изненади се създават специално за “Киндер сюрприз” – те са уникални. За година в продажба влизат повече от 100 различни киндер-играчки. Сред тях има пластмасови, метални и дори дървени сюрпризи.

9. Първата партида “Киндер сюрприз” била разпродадена за час.

10. За 30 година съществуване на “Киндер сюрприз” са продадени повече от 30 милиарда шоколадови яйца.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account