facebook

Кино хитовете, които (ненарочно) ни научиха на лошо

Красавицата и звярът

Повечето филми имат идея, тема и морал. С помощта на филма създателите се опитват да предадат на зрителя нещо важно, най-често добро и възвишено. Но когато гледаме за пореден път някой стар филм или класика, разбираме, че може би моралните качества на героите на филма съвсем не са били толкова големи, от гледна точка на съвременния морал и преоценка на ценностите. А постъпките им не само не могат да внушават уважение, а се разглеждат като неоправдано жестоки, безразсъдни, че даже и просто безумни. Искате ли да разберете за кои филми иде реч?

“Рамбо” – посттравматичен синдром, травми и страдание. В резултат са убити стотици хора.

“Момиче за милиони” – да си мъртва е по-добре, отколкото да си инвалид.

“Малката русалка” – за да получиш това, което искаш, може да се откажеш от семейството си, да се откажеш от онова, което е скъпо за теб, да сключиш сделка с вещица и да поставиш под заплаха своя дом.

“Брилянтин” – ако искате да бъдете с човек, когото обичате, се променете напълно и се откажете от собствената си индивидуалност.

“Миньоните” – излиза, че животът няма смисъл, ако няма зъл господар, на когото да служите.

“Кръстникът” – да си мафиот е готино, особено ако си главатар.

“Здрач” – столетно старче може да влезе в интимна връзка с непълнолетна, ако е вампир и (както се полага на вампир)  изглежда млад.

“Капитан Америка” – анаболи могат да се взимат, но само от готините пичове.

“Красавицата и звярът” – напълно нормално е да захванеш романс с някого, който те държи в плен и те заплашва, стига да мислиш, че в дълбините на душата си той е добър човек.

“Ловци на духове” – не се доверявайте на държавните органи. За предпочитане са странни пичове, които ловят призраци с помощта на нелегално устройство, работещо с ядрено гориво.

“Оркестър без име” – дори да имаш талант, нямаш ли връзки нищо не става.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account