facebook

Книги, които са идеални за четене през отпуската

жена чете на хамак

Лятната отпуска е идеално време да вземете книга в ръка. И то такава, за която след това няма да съжалявате, че сте я прочели. Тя трябва да бъде лека за четене, но не и глуповата, и дълго да остане в паметта ви. Избрахме 10 литературни произведения, с които приятно ще се излежавате на плажа:

Анна Гавалда – “Заедно”

Анна Гавалда Заедно

Една от най-известните книги на Анна Гавалда – трогателна история за любовта и самотата, пълна със смях и сълзи, елегантно преплетени в добре познати случки от ежедневието ни. Добра смесица от неуспехи и неочаквани победи, от случайности, щастлити и неособено. Романът заслужено спечели милиони почитатели по света.

Робърт Галбрейт – “Зовът на кукувицата”

Зовът на кукувицата

Дебютният роман на неизвестния Робърт Галбрейт едва ли щеше да предизвика такова вълнение, ако зад този псевдоним не се криеше Джоан Роулинг. Писателката за пореден път доказва, че майсторството в разказването не ù е изменило. “Зовът на кукувицата” е по класически спокойна, интелектуална детективска история в най-добрите традиции на жанра: престъпление, интригуващ сюжет във великолепно ошлайфан стил. Какво повече?

Джоан Харис – “Шоколад”

Джоан Харис Шоколад

Роман-деликатес, пропит от аромата на шоколад, течен карамел, пресни сладки и мистерия. Вятърът на карнавала докарва в провинциалното градче Ланскене су Тан красиви непознати, майка и дъщеря. Те променят живота на местните жители завинаги. Добротата и търпимостта срещу догматизма и закостенелостта на “приличното” общество. Кое ще победи?

Грегъри Дейвид Робъртс – “Шантарам”

Шантарам

Заради повечкото си страници “Шантарам” е идеална за по-продължителна почивка. Макар че ако ви грабне, може да я прочетете за норматив. Автобиографичният роман предоставя стабилна порция екшън, духовни търсения и любовни истории, които ще ви пренесат в жегата на Бомбай.

Стивън Кинг – “11/22/63”

Стивън Кинг

Този роман негласно е признат за най-добрия на Стивън Кинг и от милионите фенове, и от литературните критици. Гимназиалният учител Джейк Епинг е изпратен в миналото, за да предотврати убийството на Кенеди.И в тази история кралят на ужаса използва класически прийоми, които ще накарат косъмчетата по кожата ви да настръхнат.

Ян Мартел – “Животът на Пи”

книгата Животът на Пи

Невероятната история, ще ви запознае с индийското момче Пи, което след корабукрушение се озовава в една лодка с необичаен спътник – бенгалският тигър Ричард Паркър. През 2002 г. този световен бестселър е удостоен с награда “Букър”. Изповед, откровение, фантазия, притча за борбата на човек със самия себе си – “Животът на Пи” е идеален пример за това как и филмът, и книгата, могат да бъдат еднакво добри.

Рей Бредбъри – “Вино от глухарчета”

вино от глухарчета

Може би най-лятната книга в световната литература. Ще откриете светлия свят на едно 12-годишно момче и ще преживеете с него едно лято, изпълнено с щастливи и тъжни събития, мистериозни и тревожни; лято, в което всеки ден се правят нови открития, главното от които: ти си жив, ти дишаш, ти чувстваш. “Вино от глухарчета” е вечна класика, която ще ви дари със слънчево настроение дори и в дъждовните дни.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account