facebook

Кой и кога изобретил количката за пазаруване?

супермаркет

Една от първите колички за пазаруване била представена на 4 юни 1937 година от Силван Голдман – собственик на магазина “Хъмпти-Дъмпти” в Оклахома. Дотогава пазаруването в супер маркетите ставало с обикновени малки кошници.

Голдман забелязал, че клиентите спират да пазаруват, когато кошницата се препълнела или ставала супер тежка, а майките с детски колички се оправяли още по-трудно. За да реши този проблем, първоначално Голдман карал служителите на магазина да взимат пълната кошница от клиента, оставяйки я на касите, и да дават нов празна кошница. Но това не сработило.

Една нощ Голдман седял в кабинета си, умувайки какво да направи, че клиентите муд а си тръгват с повече стока от супера му. Той намерил сгъваем дървен стол и сложил една кошница на седалката и колелца върху краката му.

Голдман и един от служителите му механик започнали работа по новия проект. Тъй като била вдъхновена от сгъваемия стол Голдман наричал количката си “сгъваема кошница за носене”. По-късно количката била патентована и пусната през поточна линия.

Иновацията не била ведната приета от потребителите. Мъжете намирали количката за пазаруване за женска. Жените пък я асоциирали с детска кола. “Вече отгледах последното си бебе”, казала подразнена клиентка на Голдман. Но търговецът намерил и на това решение.

Наел няколко мъже и жени, които да бутат новата му количка из магазина и така да покажат нейната полезност. По този начин пазарските колички бързо станали популярни, а Голдман станал мултимилионер.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account