facebook

Колко физическа активност ни е нужна всъщност

фитнес тренировка

Снимка: youtube.com

Усърдната работа на учени от Тайван показала удивителни резултати. Дългогодишните изследвания позволили, най-накрая, да се разбере колко именно физически натоварвания са необходими на човек, за да запази силата и младостта си до края на своите дни.

Експериментът на тайванските учени продължил повече от 8 години. Респонденти били около четири хиляди души – сериозна подборка. Резултатът от изследванията трябва да зарадва дори най-мързеливите: изяснило се, че дори 15 минути активни занимания със спорт на ден са достатъчни, за да увеличим продължителността на живот с няколко години.

Според учените, умерената тренировка не е задължително да бъде в спортната зала. Оказва се, че може просто да посветиет указаното време на обикновена разходка. Съдйки по резултатите от изследванията, това може да стане нелоша профилактика срещу рака.

Но това стига само за поддържане на общия тонус на организма. Тези, които искат да постигнат повече, трябва и да се трудят повече. Да влезете във форма за максимално кратък срок помага единствено редовното посещение на фитнес залата: три, а защо не и четири пъти в седмицата. Не се бойте от претрениране – по-добре да се боите от излишните килограми и свързаните с тях проблеми.

Гляма роля играе и продължителността на самата тренировка. Трябва да се занимавате най-малко час и да не се превишава този лимит. Работата е там, че след час активна работа на уредите, тялото започва да отделя хормона на стреса – кортизол. Той не само ви кара да се чувствате уморени, но и влияе като цяло негативно на организма.

Най-добре е да изградите тренировката си по следната схема: загрявка, силова тренировка, кардио. Загряването е абсолютно задължителна, ако ви е скъпо здравето. Работата с тежести ще ви помогне да оформите релеф и да качите нужната маса. Завършването с кардио ще активизира процеса на изгаряне на мазнини.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account