facebook

Комарите обичат точно тези 4 типа хора

бременна жена дърво

Всеки от нас има познат, който е особено обожаван от комарите. Той привлича насекомите подобно на валериан котки!

Оказва се, че това си има обяснение. Експертите в областта на здравеопазването смятат, че комарите всъщност предпочитат определен тип хора. Ето 4 фактора, заради които може да се превърнете в изкусително лакомство за комарите:

Бременните

Комарите се привличат от миризмата на въглероден диоксид, отработван от хората при дишане. Бременните жени го издишат повече, затова вниманието към тях е по-специално.

Струва си да се отбележи, че пренасяният от комари вирус Зика може да се превърне в заплаха за бебето при заразяване по време на бременност.

Спортуващите

След като сте си направили уличния джогинг, не се изненадвайте от активните ухапвания на комарите. Това е така, защото насекомите са привлечени от млечната киселина. Тя се произвежда активно в мускулите по време на физическите натоварвания и комарите я обожават.

Употребилите алкохол

Експертите твърдят, че след приема на алкохолни напитки, ставаме по-привлекателни за комарите. Алкохолът повишава телесната ни температура и кръвопийците налитат на “топличко”.

Първа кръвна група

Според изследванията, вероятността комар да ухапе човек от първа кръвна група е 83%. Най-малко изложени на риск откъм комарни атаки са хората от втора кръвна група.

Така че ако сте в някоя от рисковите групи, се запасете със защитни средства и дръжте комарите в страх!

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account