facebook

Кралете на троленето

интернет трол

Макар терминът “тролене” да влезе в речника ни едва в последните години, то тролове има от памтивека. Вижте хора, които с основание могат да се нарекат “кралете на троленето”:

Пабло Ескобар – взима със себе си сина си, за да види Белия дом, докато нарко полицията и Интерпол до издирват.

Оливър “Порки” Бикар – по случай първи април жителят на Аляска решил да “запали” Еджекомб, спящ вулкан. За тази цел той взел 70 автомобилни гуми и ги възпламенил. Когато пилот поглежда отгоре да види какво е положението, забелязва изписан на снега надпис “Честит първи април”.

Граф Виктор Лустиг – два пъти се опитал да продаде Айфеловата кула, представяйки се за служител на правителството и наистина успял да получи някакви пари за това! Интересното е, че lustig на немски значи “забавен”.

Марк Губин – този жител на Милуоки живее близо до летището и с огромни букви е написал на покрива на къщата си “Добре дошли в Кливланд!”

Австрия – точно така, това е цяла страна. Защо е тук? Защото австрийците успяха да убедят света, че Хитлер е германец, а Бетховен – австриец!

Базил Захаров – гръцки търговец на оръжие, който веднъж продал подводница на гръцкото правителство. След това казал на турците, че гърците имат подводница и им продал две подводници. Накрая, отишъл при руснаците и им казал, че турците имат две подводници, след което и на тях продал две подводници. Нито една от подводниците не работела.

Орсън Уелс – когато радио пиесата “Война на световете” по романа на Уелс бива излъчена по радиото, мнозина слушатели изпадат в ужас, мислейки си, че марсианците наистина са нападнали Земята.

Великобритания -по време на Втората световна война британците не искали Германия да узнае, че имат радар и го използват, за да намират техните бомбардировачи. Затова Англия излезнала с публично изявление, трърдейки, че британските пилоти имат превъзходно зрение, защото ядат много моркови. Всички, включително Германия, им повярвали.

Бенджамин Франклин – съществува мнението, че той бил такъв трол, че другите бащи-основатели на САЩ били принудени да прочетат наново конституцията, за да се уверят, че Франклин не е включил някоя шега в нея.

Джеймс Ранди – пенсиониран канадски фокусник, Джеймс преследва всякакви псевдо екстрасенси и ги разобличава по национална телевизия.

Франк Абигнейл-младши – може би един от най-великите мошеници и вдъхновител на филма “Хвани ме, ако можеш”. На 21-годишна възраст Франк използвал фалшиви документи, за да работи като пилот, лекар и адвокат. Също така той разписал толкова фалшиви чекове, достатъчни да попадне в затвора за повече от десетилетие. След като излежал част от присъдата си, от ФБР му предложили работа – да хваща фалшификатори. Днес той е милионер.

Исландия и Гренландия – тук попада човека, който ги е кръстил така. Гренландия е покрита с лед, а Исландия… тя също е покрита с лед, но определено е по-зелена, отколкото Гренландия!

Хуан Пуйол Гарсия – той е една от причините за успеха на съюзниците в Нормандия. Хуан бил двоен агент – и на немците, и на англичаните. Той успял да бъде награден с най-значимия Орден на Британската империя, затова, че убедил немците, че Нормандия е маневра, просто отвличаща вниманието от реалната заплаха. Въпреки това, Хуан е награден и с Железен кръст от немците за героичните му усилия в годините на войната.

Гърците  – затова, че успяха да превземат Троя с помощта на огромен дървен кон.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account