facebook

Красива история за влюбено момче и един часовник

ръчен часовник

Снимка: kaboompics.com

Вчера си седя в градинката и по някоето време едно момче (около 14-15 годишно) идва на колело и почва да търси нещо под пейката. Питам го какво, а той отвръща супер нещастно: “Преди два часа си изпуснах часовника и се разглоби. Една част му липсва. Тая, която държи каишката. Търсих я сума време и не я открих. Сега пак ще търся.”

Веднага впрягам и Девин, и едно негово приятелче да търсят заедно с баткото. Търсят и тримата много усърдно, но нищо не намират. Момчето изведнъж се обръща към мен и ми казва: “Всичко е заради едно момиче. Много готино! Днес най-накрая се престраших да я поканя на среща. И за да не изглеждам смешен с моя часовник, че е по-детски, тайно взех часовника на баща ми. А то к’во стана!”

Стана ми толкова смешно… и мъчно същевременно. Погледнах момчето и му казах “Ако това момиче е толкова готино, ще те хареса и без часовник. В противен случай изобщо не си заслужава. А изгубената част можеш да намериш при всеки часовникар и да върнеш часовника на баща ти невредим.” Момчето се изправи изпод пейката, погледна ме и рече “Много сте права. Благодаря Ви!” Качи се на колелото и си тръгна.

Понякога трябва да загубиш нещо съвсем малко, за да “откриеш” нещо по-съществено.

Bubolinkata Cakes

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account