facebook

Легендарните дъвки от 90-те

Посвещава се на всички, които изпитват носталгия по детството. Искате ли да върнете отдавна забравения вкус и аромат на любимите дъвки в подсъзнанието ви? Трябва просто да разгледате снимките на най-хубавите дъвки от 90-те години и на лицето ви ще се появи усмивка, а от носталгичните чувства по детството ще ви залее топла вълна на спомени, носеща ви обратно към този прекрасен период от живота .

Turbo

дъвки турбодъвки турбо картинки

Кой не помни тази легендарна дъвка? Основният коз на дъвките “Турбо” бяха картинките. На тях бяха изобразени картинки и мотори. Независимо от наглед момчешката тема, картинките бяха колекционирани даже от момичетата.

Дъвките “Турбо” бяха в 3 серии: Turbo Super — с картинки на съвременни автомобили и мотори. ; Turbo Classic —с ретро автомобили и мотори; Turbo Sport — със спортни автомобили и мотори. Всяка картинка от сериите имаше свой номер, което съществено облекчаваше събирането на колекциите. Повтарящите се картинки бяха обект на активна размяна в махалата.

Love is

дъвки love is

Една от любимите дъвки на всички момичета. Именно по картинките на тези дъвки момичетата се учиха на премъдростите на любовта. Картинките с кратките и точните истории за проявленията на любовта се колекционираха и цитираха.

Tipitip   

дъвки тип тип

дъвки картинки

Дъвките Tipitip се произвеждаха в Турция. Бяха търсени не само заради вкусовите си качества, но се ценяха и заради своите картинки. Герой на картинките беше смешен чудак с голям нос, който попадаше в различни смешни ситуации. И макар малцина да разбираха съдържанието на тези картинки, тъй като всички истории бяха написани на турски език, нито една внушителна колекция не минаваше без този чудак.

Wrigley’s Spearmint и Doublemint   

 

дъвки риглиПомните ли тази дъвка? Историята на тази легендарна компания за производство на дъвки започва преди повече от сто години. Уилям Ригли открил своя компания още през 1891 г. И в САЩ тази дъвка станала особено популярна.

В годините на Втората световна война поради липса на суровини произвежданите дъвки били даван само на американската армия. Уилям Ригли бил майстор на рекламата. За да не забравят обикновените потребители в трудните времена за неговите дъвки, той разлепил плакати с надпис: “Помнете опаковката!”

У нас тази дъвка се появи едва през 90-те.

Stimorol    

дъвки стиморол

На рафтовете на нашите магазини дъвката Stimorol попадна през 90-те и покори българския потребител с досега невижданата реклама за мотоциклетист и полицаи. По този начин тя стана сериозна конкуренция на Wrigley’s.

Final    

дъвки финал

Една от любимите дъвки на всички момчета, защото на картинките ѝ бяха изобразен всички световноизвестни футболисти от онова време.

Donald Duck

дъвки доналд дък

Децата на 90-те обичаха да си купуват дъвка с Доналд Дък не само заради дъвчащото лакомство, но преди всичко заради татуировката, която се криеше вътре. Всяко дете искаше да изпита чувството на модната татуировка на ръката.

Според инструкциите трябваше да се залепи за участък от тялото, след това да се намокри с топла вода, да се подържи няколко минути, след което да се махне хартийката и да се насладиш на резултата.

Дъвка “Идеал”

дъвка идеал

За финал оставихме и българската гордост сред продуктите на джвакащата индустрия – дъвката “Идеал”. Тя бе трудна за дъвчене и лесно се познаваше, че е българска – просто бе една от малкото дъвки, в която нямаше картинки. Но въпреки този си кусур, дъвката “Идеал” си остава скъп спомен и символ на онова отминало време.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account