facebook

Легендарният вампир чупакабра – съществува ли?

Думата “чупакабра” произлиза от португалски и означава “чупа” – смуче и “кабра” – коза. С нея се нарича страховитото създание , което напада и убива селскостопански животни. Първите информации за това кръвопийно чудовище датират от 1995 г., когато край град Кановаса, някакъв странен звяр започнал да убива животните, смучейки кръв от добитъка. Кози, крави, овце, кокошки не били пощадявани от острите зъби на хищника.

Съобщения за атаките на чупакабра се появяват още в Бразилия, Мексико и Съединените щати. Твърди се, че то обитава части от Северна и Южна Америка, защото предпочита топли климатични области. Има обаче сведения, че грозноватият звяр се изявява и в далеч по-студени райони на Русия.

На вид чупакабрата представлява нещо като кръстоска между чакал и куче, високо около метър, с малки предни крайници.

Дълго време този звяр бе обвит в пълна мистерия и до днес историите около него са предимно митологични. Дори за мнозина чупакабрата изобщо не съществува, а е плод на фантазии. Факт е обаче, че овчарите по света неведнъж са намирали свои животни напълно обезкървени с рани, които не могат да бъдат причинени нито от вълк, нито от куче. И макар учените все още да не са доказали безспорно неговото съществуване, легендите около ужасния хищник ще продължават да се разнасят от уста на уста.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account