facebook

Макс от сериала “Кухня” за истините на живота

Макс Лавров от сериала Кухня

Ако гледате сериала “Кухня”, със сигурност един от любимите ви моменти е когато в края на всяка серия главният герой Макс Лавров обобщава епизода с мъдри мисли на фона на магичен саксофон. Тези мисли са свързани със сюжета на сериала, но и поединично запазват своя дълбок смисъл. Нека видим някои от най-проникновените житейски прозрения на готвача Макс от “Кухня”:

Всеки човек има право на втори шанс. Някой е заслужил този шанс с дълъг и усърден труд, на друг самият живот му дава втори шанс. Някой иска да получи втори шанс, макар че се страхува да го осъзнае. Като цяло, животът е пълен с изненади.

***

 

Животът е поредица от загуби и победи: някои тъжат за загубите, други се радват на победите, има такива, които печелят и губят, но най-важното е да се разбере – това е само началото!

***

Животът постоянно изпитва силата ни, кой ще се справи, кой не: за едни животът е кайледоскоп от приключения, за други – низ от разочарования. Във всеки случай, животът ни учи винаги да бъдем готови за неочаквани обрати.

***

Разбрах едно важно нещо: не е това, което ти се е случило през деня, важното е вечер да се върнеш там, където си щастлив, защото няма нищо по-лошо от самотата.

***

Хората на обичат да правят грешки, но въпреки това постоянно ги вършат: едни се заблуждават, че могат да контролират всичко, други са уверени, че в техните отношения никога и нищо не може да се случи, даже не разбирайки, че то вече е започнало, трети погрешно смятат, че целият свят е настроен против тях. Ние няма как да не правим грешки – те са част от нашия живот, а най-важното е да проумеем, че те ни помагат да намерим правилния път.

***

Отговорността е странно нещо. От една страна се боим от нея, а от друга страна, именно благодарение на нея печелим уважение, ставаме по-близки един към друг. А вършейки безотговорни постъпки, правим правилни изводи… или не правим.

***

Винаги е учудвало защо хората сами издигат помежду си граници. Някои граници можехме просто да не изграждаме, други са очертани само в нашето въображение, трети не издържат под напора на обстоятелствата. Но има граници, които специално изграждаме, за да ги разрушим с удоволствие.

***

Както е казал Конфуций: “Животът е най-добрият учител”. Той постоянно ни предоставя уроци, учи ни да бъдем по-добри и да признаваме грешките си, да бъдем упорити и да постигаме целите си и винаги да се надяваме на най-доброто, защото безизходни ситуации не съществуват.

***

Често съществуваме в свои съвършени илюзии, забравяме за това кои сме всъщност, играем роли на неизвестни на нас хора. Настъпва момент на пробуждане, който ни срива с безкрайните ни маски и оголва реалността, за която съвсем не сме били готови. Може би е трябвало да се събудим по-рано?

***

Много често те терзаят съмнения – колко ценно е това, което имаш? На някого му е по-лесно да загуби всичко, за да разбере колко му е било скъпо. Важното е да цениш тива, което имаш тук и сега.

***

Преди да направите крачка напред се уверете, че пред вас няма пропаст. По силата на природата ние често стъпваме именно в пропастта, защото гледаме  някъде нагоре, към върха на своята тъпа самоувереност. Падаме, страдаме от болката, ставаме! Отиваме напред и отново падаме. И така до безкрайност… Може би вече ще започнем да гледаме в краката си?

***

Удивително е колко много открития извършваме всеки ден: мислиш си, че човек само и чака възможност да те унищожи, а той те спасява; смяташ, че можеш да се справиш с целия колектив, а всъщност не можеш да се справиш с малко дете; струва ти се, че той е безразличен към всичко, но осъзнаваш колко малко знаеш за него. Колко много открития ни предстоят. и това е страхотно!

***

Всеки ден  животът ни предоставя хиляди различни възможности: възможности да се променим, да започнем всичко от начало или възможност да проявим себе си от друга страна, да открием нови таланти. Важното е да не изпускаме тези възможности. В крайна сметка може да се лолучи така че съдбата да не ни даде втори шанс!

***

Често обстоятелствата ни карат да вървим срещу течението. Но трябва да се признае, че е сложно да се противоставиш на стихиите, когато срещу теб е мощен поток, който помита всичко по пътя си, а понякога стълкновението на две бурни течения образува водовъртеж, в който ти се оказваш против волята си. И изведнъж, след като всичко е преминало, се оказваш на брега на тиха река, сменил канала, където можеш да излекуваш раните си.

***

Щастието няма точно определение, за някои то настъпва с първата целувка, за някои за щастие е достатъчно просто да направят мъничка гадост, а понякога то идва неочаквано чрез сложни, заплетени отношения… основното в щастието е, че го има и затова започваме всеки нов ден, вярвайки, че ще ни се случи…

***

Във всичко, което се случва с нас, търсете жената. Тя може да направи с нас всичко, което е нужно: да ни върне към живота или да постави живота ни под заплаха. Стараем се да правим  за жените всичко! А жената прави всичко за това. Шерше ла фам.

***

Всяка необмислена постъпка в живота ни е бумеранг, който неизменно се връща и болезнено се врязва в челото ни, опитвайки се да вбие в нас житейска мъдрост. Но дори и след това често не си вадим изводи. Изправяме се, потъркваме натъртеното и пускаме безкрайни бумеранги отново и отново.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account