facebook

Медицината vs човешката глупост. Разкази на лекари

 

 

Някои пациенти са със здравни права, но без грам акъл. Тези реални случаи от лекарската практика ще го докажат:

Жена на средна възраст в последния момент преди операцията (вече я вкарвали в операционната) казва, че е алергична към латекс. Всички са в шок – половината приспособления, използвания в операционната съдържат латекс. Така че я закарахме в специална операционна без латекс и направихме там операцията. Когато после се събуди, я попитах за реакцията ú към латекса. “Просто не ми харесва звука при слагането на латеквосите ръкавици, скъпи”. Просто се обърнах и излязох.

20-годишен пациент дошъл в болницата. Във въпросника написал като основно оплакване “Лично”. Депресираният и тъжен младеж разказал как е правил секс без предпазни мерки с момиче и после видял, че върху нея има “пластмасова кутийка”. Когато тя му обяснила, че това е инсулинова помпа за лечение на диабет, той помръкнал. Веднага хукнал да провери дали не се е заразил с диабет.

Ветеринарни:

Жена хранела 3-месечното си кученце на всеки няколко дни, поради причината, че смятала, че кучетата трябва да ядат през такъв интервал от време. Докарала кученцето, което имало хипогликемия. Медсестрата, която разговаряла с нея, не успяла да си обясни потресаващото невежество и се извикала: Вие самата ядете ли на всеки 3 дни?”

Веднъж имах пациент на когото предписах инхалатор против алергия от котки. Върна се след една седмица, като каза, че нямало никакъв ефект. Оказа се, че той пръскал с инхалатора котката.

След Хелоуин майка доведе децата си в болницата, като всички бяха яли бонбони и имаха болки в корема. Когато влезнах в стаята за консултации, те все още ядяха лакомства. Обясних ú, че трябва да спрат да ядат бонбони. Гледаше ме, сякаш имам три глави.

Пациентка с диабет развила некроза на краката. Лекарят ú казал, че ще трябва да ампутират крака ú, на което тя отговорила: “Не,, Исус ще ме изцели” (или нещо подобно). Докторът я погледнал и ú казал: “Госпожо, демони ядат вашия крак. Исус иска да ги ампутираме”.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account