facebook

Методът на стомните, с който ще спестите пари

 

методът на стомните

Методът на стомните е един от най-ефективните начини за водене на личния или семейния бюджет. Всичко, което трябва да направите, е да разпределите парите, които планирате да похарчите, в шест стомни. всяка стомна е отговорна за една сфера от живота. По този начин няма да харичте повече, отколкото сте планирали.

Стомна 1: най-необходимото (55% от вашия бюджет)

Парите в този съд са предназначени за дневни разходи и плащане на сметки. Те също така ще ви покрият разходите за наема, транспорта, данъците и храната.

Стомна 2: развлечения (10% от вашия бюджет)

Тази част от бюджета си можете да похарчите за покупки, които обикновено не правите. Например, можете да си купите бутилка скъпо вино или да отидете някъде за уикенда. Разпореждайте се с парите, както сърце желае.

Стомна 3: съхранение (10% от вашия бюджет)

Това е залог за бъдещата ви финансова независимост.Парите в тази стомна ще се използват за инвестиции и създаване на пасивен източник на доход. Не е нужно да харчите тези спестявания, докато не получите пълна финансова свобода.

Стомна 4: образование (10% от вашия бюджет)

Парите тук са предназначени за по-нататъшното ви образование и личностно израстване. Инвестицията е чудесен начин за потребление на парите, а вие сте най-ценният актив. Никога не го забравяйте. Похарчете тези средства да си купите книги, CD-та или да се запишете на курс. Всичко това ще се отплати по-късно.

Стомна 5: лични запаси (10% от вашия бюджет)

Тези спестявания могат да бъдат използвани за големи покупки. Използвайте ги за покупка на плазмен телевизор, купуване на билети или автомобил. Това е вашият т.нар. резервен фонд, който е добре постоянно да бъде попълван.

Стомна 6: благотворителност и подаръци (5% от вашия бюджет)

Използвайте тези пари за подаръци за рождени дни, сватби и други тържества. Можете също така да ги дарите за лечението на пациенти с рак, приют за животни или просто да помогнете на бедните.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account