facebook

Мляко от хлебарки – новата супер храна!

мляко от хлебарки

Източник: pixel.nymag.com

Забравете за соевото мляко, протеиновите коктейли и кафевият ориз! Ако искате да се храните с наистина полезен продукт, е време да преминете към мляко от хлебарки! Учените потвърждават: то е значително по-питателно от кравето и се усвоява отлично… ако, разбира се, не сте твърде гнусливи.

Според група учени от Индия всички, които наистина се грижат за здравето си, трябва да заменят кравешкото мляко с хлебарско. Както показали изследванията, то е четири пъти по-питателно от кравешкото. И освен това съдържа уникални белтъчини.

Не бързайте да тършувате из кухненските шкафове в търсене на хлебарка, която да издоите, защото то се произвежда само от един вид хлебарки – Diploptera punctata или хлебарка-бръмбар. Това е единственото в света живораждащо насекомо и в периода на износване на потомството хлебарките изработват млечни кристали, с които още неродените насекоми се хранят в майчината утроба.

Учените, направили това откритие, работят в Института по биология на стволовите клетки и регенеративната медицина. Те смятат, че в бъдеще млякото от хлебарки може да стане основа за създаването на супер полезна протеинова добавка. Но днес, тъй като доенето на хлебарки е дълга и неприятна работа, авторите на изследването търсят начин да произвеждат млечни кристали в лабораторни условия.

Индийците не са първите учени, говорещи за ползите от хлебарките. Изследователи от Оксфорд призовали всички да почнат да се хранят с тези насекоми, твърдейки, че от порция хлебарки човек може да получи повече протеин, отколкото от аналогично количество червено месо. Така че любителите на здравословното хранене е време да се замислят!

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account