facebook

Най-добрите продукти за ума

цвекло

Снимка: pixabay.com

Мозъкът също има своята любима храна. Вижте какво да ядете, ако искате умът ви да бъде винаги в кондиция:

Ананас. Ананасите стимулират дългосрочната памет. Благодарение на тези плодове може да запомним повече информация от обичайното. Така че ако се подготвяте за изпити, не забравяйте да хапнете ананас.

Авокадо. Авокадото е богато на целулоза и ненаситени мастни киселини. Затова благодарение на авокадото може да „нахраним“ не само мозъчните клетки, но и да ускорим усвояването на информация и да защитим организма от сърдечно-съдови заболявания, депресия, стрес. Авокадото съдържа и много калий, натрий, фосфор, магнезий и калций. Така че добавяйте този плод в сандвичи или салати – по този начин ще повишите ефективността си и цялостно ще подобрите здравословното си състояние.

Овесена каша. Овесът стимулира кръвообръщението и мозъчната функция. Освен това, подобно на много зърнени храни, овесената каша съдържа изобилие от витамин B.

Растителните масла. Не само зехтинът и слънчогледовото олио заслужават внимание. Маслото от гръцки орех, маслото от гроздови семки, лененото семе, сусамът, царевицата и много други са полезни за тялото ни като цяло и за имунната система в частност. Те са богати на ненаситени мастни киселини омега-3 и омега-6, които са чудесни за мозъка, а освен това дават енергия и допринасят за по-добра памет.

Патладжан. Тъмният пигмент на кожата на патладжана всъщност съдържа най-силния антиоксидант на име инсунин, който помага на мембраните на мозъчните клетки да имат необходимото количество мазнини, предпазващи ги от повреждания.

Цвекло. Цвеклото съдържа бетаин, който подобрява настроението и способността за концентрация.

Лимоните. Лимоните съдържат много калий, необходим за правилното функциониране на нервната система и мозъчната дейност. Те помагат за съсредоточаването и облекчават усвояването на информация.

Сушени кайсии. Тези сушени плодове подобряват паметта, повишаване работоспособността и намаляват стреса, който всички ние чувстваме от време на време. Сухите кайсии са богати на желязо, което стимулира лявото полукълбо на мозъка, което отговоря за аналитично мислене. Плодовете са богати и на витамин С, който, от своя страна, помага на тялото по-добре да усвоява желязо.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account