facebook

Най-жестоките жени в историята

 Психолозите смятат, че в сравнение с мъжете, жените серийни убийци са по-предпазливи, прецизни, методични и дискретни в престъпленията си. Зловещите истории по-долу ще те убедят в правотата им:

Даря Николаевна Салтикова – Салтичиха

Даря Николаевна Салтикова - Салтичиха

Руската помешчица (земевладелка) остава известна в историята като отявлен садист и убиец на 139 от подвластните й крепостни селяни. Те вбесявали своята капризна господарка с недобросъвестно изпълнение на слугинските си задължения като например миенето на пода и прането. В резултат слугините били застигани от гибелния гняв на кървавата графиня Даря, която ги бичувала до смърт, заливала ги с вряла вода или им запалвала косите.  След години на изтезания и стотици жертви в крайна сметка през 1762 г. двама крепостни селяни на име Ермолай Илин и Савелий Мартино успяват да избягат от владенията. След дълги перипетии и укривания те подават жалба срещу земевладелката до нововъзкачилата се на престола императрица Екатерина Втора. Така първоначално Даря Салтикова е осъдена на смърт, но впоследствие наказанието е заменено с манастирски затвор.

Кралица Мария I Тюдор (Блъди Мери)

Мария Тюдор

Дъщерята на крал Хенри VIII и неговата първа съпруга е останала в историята като монарха, който се опитва да върне Англия в лоното на Римокатолическата църква. За целта преданата католичка превръща бруталните екзекуции на протестанти  и гоненията на невинни хора в държавна политика. Според мнозина, прословутият коктейл с водка, доматен сок и табаско “Блъди Мери” е кръстен именно на кръвожадната владетелка.

Майра Хиндли – тресавищната убийца

Майра Хиндли

Серийната убийца и нейния смъртоносен партньор Йън Брейди стават известни като “английските Бони и Клайд”. Но докато оригиналната двойка се е занимавала с обири, то дуото на Майра Хиндли между юли 1963 г. и октомври 1965 г. убива по особено жесток начин пет деца на възраст между 10 и 17 години в областта около Манчестър, а накрая ги заравя в мочурищата. За по-голям ужас и отвращение извергите дори направили аудио запис и снимки “за историята”, увековечавайки своите престъпления. След като получили доживотна присъда (смъртното наказание в Англия било отменено само няколко месеца преди това), Майра прави неуспешни опити пред британското правителство да се освободи предсрочно и в крайна сметка умира в болницата на затвора от сърдечен удар.

Бевърли Алит

Бевърли Алит

Английската медсестра в педиатричното отделение носи прозвището “Ангела на смъртта”, защото през 1991 г. отнема животите на 4 невръстни пациенти и прави опити да убие още 9 деца. Любопитното е, че отхвърлената преди това от болница в Нотингам сестра Алит страдала от индиректен Синдром на Мюнхаузен, при който хората нараняват някого, за да получат  внимание. Престъпленията си серийната убийца извършвала по доста труден за разкриване начин, като инжектирала инсулин и калий в телата на децата, предизвиквайки сърдечен арест. Така първоначално управата на болницата по никакъв начин не се усъмнила в “естествената” смърт на пациентите, а подозренията се появили едва когато инцидентите станали твърде много. И когато направената проверка за вируси, предаващи се по въздушен път, не дала резултат, ключът към разкриване на престъпленията станали тестовете, които показали необичайно високо ниво на инсулин и калий на жертвите. При започналото разследване детективите установили, че при общо 25 инцидента, Бевърли Алит била единствената, която имала участие във всеки от тях. На 23 май 1993 г. Алит получава 13 доживотни присъди за убийство и опит за убийство.

Бел Гъннес

Бел Гънес

Ако някога се направи книга, подобна на Гинес, но за рекорди с отрицателен смисъл, то американката от норвежки произход Бел Гъннес ще има заслужено място в нея. Жената-убиец изтребила и двамата си съпрузи, собствените си дъщери, синове, та дори приятели и любовници. Мотивът: да взима пари от застраховките живот. За няколко десетилетия е убила между 30 и 100 човека. Логичният въпрос е как за толкова време не са я разкрили…

Мери Ан Котън (1832-1873)

Мери Ан Котън

Отровила с арсеник около 20 души, сред които много членове на семейството й. Полицията се заинтересува от нея, когато установява, че повечето нейни близки не само че постоянно умират, но умират от едно и също – стомашни спазми (“гастритна треска”). През целия си живот отравя няколкото си съпрузи, техните деца, и дори собствената си майка. Надушила сензацията, пресата кръщава престъпницата “Лейди Гнилост”. Палачът, ръководещ екзекуцията й, пък съзнателно удължава мъките й, като “забравя” да ритне стола, намиращ се под краката на осъдената.

Елза Кох

Елза Кох

Тази класация трудно можеше да мине без нацисти. Елза Кох, по-известна като “Бухенвалдската вещица”, е съпруга на началника на концлагера Бухенвалд – Карл Кох. Безграничната й власт върху клетите жертви и развинтената й фантазия, я правят известна с татуировките, изрязани от телата на пленниците и с книгите, които подвързвала с човешка кожа.

 

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account