facebook

Невероятни архитектурни проекти, които така и не биват построени

Всяка година архитекти разработват интересни и необичайни проекти. Много често иновативните идеи обаче са възпрепятствани заради парични ограничения или забрани от комисии за планиране. Затова и толкова много идеи и скици си остават само върху белия лист.

Гигантски купол

непостроени сгради

През 1952 г. група от архитекти, начело с Уилям Перейра и Чарлз разработват оригинален дизайн за летище в Ел Ей. Сградата трябвало да бъде като огромен стъклен купол.Международното летище в Лос Анджелис дори трябвало да бъде обзаведено с палми, но, уви, всичко остава нереализирано.

 

Хотел “Атракция”

  1. архитектурни сгради

Собственикът на няколко хотела Едуард Карлтън бил почитател на архитектурния стил на Гауди. През 1908 г. той решил да създаде необичаен хотел в Долен Манхатън. Испански майстор разработил проект за 304-метрова сграда, което било невиждана височина за времето си. През 1909 г. Карлтън обаче се отказва от идеята си.

 

Град под купол

град под купол

Архитектът и футурист Р. Бъкминстър Фулър вярвал, че в един хубав ден град, намиращ се в студен район, ще бъде възможно да бъде покрит под геодезически купол. През 1960 г. той заедно с Шоджи Садао разработва необичайния проект – куполът трябвало да регулира температурата и да намали замърсяването на въздуха в обекта, който покрива. Желанието на архитектите било да покрият Манхатън под 3,3 километров стъклен похлупак, но това така и не се случва.

 

Зелената птица

архитектурни проекти

През 1990 г. в Лондон искат да построят 83-етажна кула. Добре че тази сграда не вижда бял свят, защото по план поразително прилича на пенис.

 

Дворецът на Съветите

Дворецът на съветите

Ако планът през 1933 г. се бе осъществил, Дворецът на Съветите в Москва щеше да бъде най-високото здание в света. За да го построят, болшевиките организират специален международен конкурс, в който се включват архитекти от цял свят, Печели го Борис Йофан, чиято идея поразява с ефективността си – той просто предложил на върха на сградата да има статуя на вожда Ленин.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account