facebook

Необичайни начини за ухажване

 Ако днес в основата на флирта седи “сръчкване” във фейсбук и някой друг емотикон за цвят, то навремето хората са правили какви ли не чудесии, за да привлекат вниманието на сърдечните си обекти. Да разгледаме някои от най-странните методи за сваляне:

Заповядай тази отрязана глава

племето атаялДо 1930 година в Тайван се практикувал обичай, в който мачото подарявал на любимата си отрязаната глава на най-големия му враг. Мъжете от племето атаял считали, че това е най-сигурният начин да докажат своята зрялост и готовност за семеен живот. “Подаръкът” бил закичван на видно място, така че всички да го гледат и да му се радват.

 

 

 

 

 

Празната ножница

ножница

В някои скандинавски племена през 19 в. било доста лесно да си намериш мъж/жена, защото когато момичето “узрявало” за джиджи-биджи, просто закачало на колана си празна ножница. С това тя демонстрирала на всички, че е свободен човек в търсене на голямата си любов. Мъж, който си е харесал момата, просто трябвало да отиде и да пъхне свой нож в нейната ножница. Ако булката не върнела ножа, значи работатата била опечена. Ако пък го върнела – прав му път, има и други празни ножници.

 

Любовна квартира

a795a438c16b15e7f758580107483c30aaa97e35

В камбоджанското племе креунг са открили тайната на успешния брак: веднага, щом девойката стане на 13, родителите построяват “любовна барака”, в която тя може да си кани младежи, докато си избере “най-добрия” за нея. След като намери перфектния партньор, следва сватба и няма връщане назад. По данни, разводи в това племе няма.

 

Искаш ли потната ми ябълка?

ябълка

Австрийските девойки през 19 век са имали привилегията да ухажват мъжете с резенче ябълка. Но не просто парче ябълка, а резен, напоен с аромата на техните мишници,  запотени от танцувалната церемония, която те представяли пред обектите на чувствата си. Ако младежът бил склонен да откликне на потната свалка, трябвало да изяде ябълчицата.  Трябва да сме щастливи, че някои обичаи са останали  безвъзвратно в миналото…

 

И всичко между нас

необичайни традиции

В много части на Европа и Америка през 16-17 век младите влюбени трябвало да се изправят пред трудно предизвикателаство: да прекарат нощта  в къщата на момичето заедно в едно легло, но напълно облечени, увити в отделни одеяла и дървена дъска помежду им. Целта на тази странна практика е била двамата да се опознаят добре, като като същевременно оказват отпор на всякакъв вид изкушения.

 

Любовни дръжки

любовни лъжици

Уелските двойки също имали интересен начин да изразят чувствата си, като си подарявали сложно резбовани дървени “любовни лъжици”. Изкусните прибори били знак за любов и възхищение, а направата им отнемала десетки часове. Въпреки че този традиционен ритуал на ухажване вече не е често срещана практика, в Уелс богато украсените лъжици все още се продават и подаряват по специални поводи.

Вижте още: Най-кофти вариантите да се развие една свалка

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account