facebook

Необичайни правила за движение по света

волан

Снимка: pixabay.com

Различните нации се различават и по правилата си за движение по пътищата. Най-необичайните пътни закони са събрани в тази подборка:

• В Дания в никакъв случай не трябва да потегляте с колата, докато не я проверите изцяло. И под думата “изцяло” датският закон има предвид, че задължително трябва да погледнете под возилото и да се убедите, че там няма скрито или спящо дете. Умна страна.

• В Тайланд сътрудниците на местната пътна полиция могат да налагат глоби за шофиране без риза. Тайландският закон не търпи голото тяло, било то мъжко или женско.

• Мексико е единствената страна, където са включили главния мозък и са забранили на дамите да се гримират зад волана. И за да не се сърдят, на мъжете им е забранено да се бръснат.

• Много от пътните правила в САЩ са вече остарели, но все още действат. Например, в щата Пенсилвания водчаът задължително трябва да спре колата, ако тя плаши нечий кон.

А пък в Алабама един англед необичаен закон си е напълно разумен. На шофьора е забранено да кара бос. Правилото се родило след като по този начин един водач едва не умрял. Мъжът не успял навреме да натисне педала на спирчката, защото бил прекалено горещ. И за десерт: в Алабама е забранено да се кара кола със затворени очи.

• Във Филипините се борят със задръстванията както могат. Автомобили с номера, завършващи с цифрите 1 и 2, не трябва да се появяват по пътищата в понеделник, 3 и 4 – във вторник, 5 и 6 – в сряда, 7 и 8 – в четвъртък, и 9 и 0 – в петък. В края на седмицата могат да си карат всички заедно на юруш. Това е всичко.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account