facebook

Необичайно полезни лайфхакове за плажа

мъж на плажа

Ако обичате да прекарвате много време на плажа, то със сигурност тези съвети ще ви допаднат:

Лесен начин да се отървете от пясъка

Пясъкът е една от основните радости на плажа, но може да донесе и куп неприятности. Понякога от него е просто невъзможно да се отървем. Но не трябва да се вълнуваме: купете си бебешка пудра и я ползвайте цяло лято – така ще се избавите от пясъка лесно и просто. Нанесете малко пудра след плажуване и ще се отървете пясъка – след тази процедура кожата ви ще стане мека и главното – свободна от песъчинки.

Успокойте кожата след изгаряне

Алое гелът е едно от най-добрите средства при слънчеви изгаряния. Сложете гела в хладилника за 10 минути преди да отидете на плаж и го използвайте в случай, че изгорите. Само преди това се уверете, че това е истински гел от алое вера, а не някой лосион със съдържание на алое вера.

Дръжте всичко при себе си – пари, ключове, телефон

Можете, разбира се, да си купите специална плажна чантичка, производителите на която ще ви уверяват, че с нея вашите вещи ще останат в безопасност. Но проблемът тук е, че хитрите джебчии знаят как изглеждат подобни чанти и просто ги взимат, заедно с всички вещи вътре.

В такива случаи просто си хвърляте парите на вятъра. В този случай на помощ ви се притече вашето въображение. Вземете пакет с памук или пък кутия от цигари. Това ще бъде вашият надежден портфейл.

Ако пък искате един краен вариант: сложете всичките си ценности в памперс и го завийте. Сега никой няма да посмее да припари до нещата ви!

Винаги покривайте хавлията си

Във всеки ъгъл на хавлията или одеялото си (ако е одеяло, може да пришиете във всеки ъгъл по един джоб)  сложете по нещо – бутилка от вода, противозащитен крем, книги или всичко, което ви попадне под ръка. Така няма да ви се налага постоянно да намествате злощастната хавлия и напълно ще може да се отдадете на слънцето без излишни движения.

Плажът не е място за главоболие. Следвайте съветите ни и приятна почивка!

Блиц лайфхакчета:

• Напълнете една трета или половин пластмасова бутилка с вода. Сложете бутилката в хладилника. Когато водата стане лед, напълнете празното място с вода (или друга напитка по избор). Наслаждавайте се на хладната напитка.

• Няма нищо по-лесно от това да пиете без да ставате от шезлонга. За целта си вземете сламка или пък две.

• За да защитите смартфона си от влага и пясък, го сложете в целофанов плик. Тъчскрийнът работи чудесно и през плика!

• Заглъхнали са ви ушите? Професионалните водолази съветват да надувате балон. Ако нямате балон под ръка, става и целофанов плик.

• Косата ти е пълна с пясък? Когато се прибереш, пусни прахосмукачка върху главата си.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account