facebook

Неочакван обрат

жена-чака-такси

Случи се наскоро. Срещнах едно момиче и след известно време решихме да се преместя при нея.

Взехме си прилична квартира. И двамата бяхме млади, незрели и редовно се карахме. В една от караниците аз гневно треснах вратата и излязох ядосан в нощта. Сърдито минах няколко пресечки и осъзнах, че навън е есен и хич не е топло. Да се върнех не можех – автоматично щеше да бъде възприето като поражение.

Но наскоро бях взел заплата и имах пари. Взех геройско решение – да си хвана такси и да мина през целия град, за да нощувам при родителите ми. Решението меко казано не бе от най-умните. А главното – прекалено неудобно за всички,, включително и за родителите ми.

Постоях, “гласувах”. След 20 минути накрая намерих кой да ме закара до там и получих адекватна цена.. Оказа се един дядка. Приличаше на зам директор – костюм, очила… Не знам защо “зам директор”. Просто ми приличаше на началник.

Тръгнахме. Той ми разреши да пуша в колата. Запалих. Попита ме с какво е свързан нощния ми воаяж. Разказах му в общи линии. Той попита:

– И какво, няма да направиш опит да се помирите?

Аргументирах се, че вече е твърде късно да се върна обратно. Тогава таксиджията ми даде съвет:

– Ако имаш пари, купи красив букет цветя. Върни се и първо кажи: “Прости ми. Бях такъв глупак.” Сега тя ти е ядосана заради обидите и заради това, че те няма. А не заради първоначалната причина за караницата. И за това трябва да се извиниш. А по-нататък само ще се нареди. Ако се получи, ще дойдеш да ми кажеш. Ако не се получи, ще те чакам пред входа. И тогава ще отидем към първоначалния ти курс.

Върнахме се и отидохме до денонощен цветарски. Купих приличен букет. В общи линии, съветът сработи. Приятелката ми с подозрителна усмивка ме попита сам ли съм се сетил за цветята и дипломатичното извинение. Признах си, че ми е помогнал таксиджия.

Слязохме долу до него.. Дадох на шофьора благодарствена банкнота и му благодарих за хубавия съвет. А приятелката ми с усмивка добави:

– И аз също благодаря. Ако имате жена, то на нея много ú е провървяло.

– Му е провървяло – невъзмутимо я поправи шофьорът и отпраши.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account