facebook

Непознатият Адолф Хитлер

Адолф Хитлер

Едва ли има нужда да ви казваме кой е Адолф Хитлер. Но има доста моменти от живота на нацисткия лидер, които са малко известни и които ще разкрием сега:

Хитлер и хомосексуализмът

Хитлер винаги е държал личния си живот в голяма тайна, но някои хора говорят, че знаят много за личния му живот и потвърждават, че той е имал хомосексуални наклонностти. Да, той е имал връзки и с редица жени като племенницата му Гели Раубал и, разбира се, Ева Браун, но неговата хомосексуалност била доказана от немския историк Лотар Махтан.

Хитлер и порното

Сътрудниците на фюрера тайно снимали за него филми с изтезавания и унищожавания на политически затворници, които той обичал да гледа. Помощниците му често го снабдявали и с порнографски снимки и филми.

Почеркът на Хитлер

Почеркът на Хитлер бил безупречен. Когато известният психолог Карл Юнг видял почерка на нацисткия лидер през 1937 година, той отбелязал: “Зад този почерк се крие човек с женски инстинкти”. След сравнения на различни образци на почерка на фюрера физиолози открили в по-късните подписи на Хитлер една емоционална развалина.

Хитлер и неговата кучка

Хитлер бил особено горд със своята немска овчарка на име Блонди. За нейната дресура той прекарвал безброй часове и дори прекъсвал срещи с генерали, за да практикува с нея различни техники.

Генералите знаели, че ако Блонди е “добро момиче”, Хитлер ще бъде в настроение и ще послуша съветите им. Ако кучето се държало зле, то фюрерът ставал намусен и инатлив. Един от офицерите дори казал: “Понякога ми се струва, че резултатът от руската компания до голяма степен зависи от Блонди, отколкото от германския генерален щаб”.

Хитлер и чувството му за хумор

Всички го познават като безмилостен и безпощаден генерал, но малцина знаят, че Хитлер обичал да се шегува с приближените си в часовете, свободни от политика. Рохус Миш, който бил негов личен охранител и телефонист в берлинския бункер, разкрива, че Хитлер имал голям запас от шеги.

Хитлер и сладкото

Хитлер обичал сладкото и това не е много известно. Той се придържал към вегетариантска диета и внимавал да не употребява алкохол, но когато ставало въпрос за шоколад, той просто губел контрол.

Между 1909 и 1913 г. в годините на нищета той не се колебаел да работи като товарач или черноработник. През това време ядял само хляб, мляко и масло, а останалата част от парите харчел за бонбони и сладкиши. Хитлер става вегетарианец след самоубийството на племенницата си Гели Раубал, преди това ял много месо.

И тази му любов към сладкото се съхранила с времето. Веднъж на светска вечеря един от пианистите забелязал, че чашата му със скъпо червено вино е наполовина пълна със захар.

Хитлер една топка

Колаж: youtube.com

Ето и още интересни факти от живота на Хитлер:

1. Хитлер никога не свалял палтото си на публични места. Дори и в най-големите жеги. Защо? Никой не знае.

2. След травма, получена в сражение през Първата световна война, Хитлер остава с един тестис.

3. Учителката му в училище казвала за него, че “…той има ниска успеваемост, но се държи като лидер”.

4. Майката на Адолф Хитлер сериозно мислела за аборт, но лекарят я разубедил.

5. Хитлер измислил секс куклите и това не е шега. За да предпази войниците си от сифилис, предаван от чуждестранните жени, той поръчал да се направят гумени жени, които да задоволяват нуждите на немските бойци.

6. Той обожавал кинопрегледите, особено ако лично присъства в тях. Също така обичал Вагнер, циганската музика и химните на американски футболни отбори и университети. За да разпали масите, Хитлер използвал музиката на американските университети и футболни тимове по време на своите речи.

7. Циркът също бил едно от увлеченията на лидера. Удивлявало го как цирковите артисти за готови да рискуват живота си за няколко гроша. През 1933 г. Хитлер посетил цирка неведнъж, като носел за жените-артисти цветя и скъп шоколад. Освен това, той знаел имената на всички им и дори се притеснявал за тях. Но пък не му харесвали номерата с диви животни.

8. Когато през 1923 г. прессекретарят се опитал да го убеди да промени малко мустачките си, Хитлер отговорил, че му е все тая, че те сега не са на мода, но ще дойдат на мода, защото той ги носи.

9. Хитлер често хвалел САЩ за “ефективността” на американския геноцид над американските коренни жители.

Хитлер Блонди

10. След като идва на власт януари 1933 г., нацистката партия приема всеобхватен набор от закони за защита на животните. Хитлер казал: “В Новия Райх никой никога няма да се отнася жестоко с животните!”

11. Един от личните шофьори на Хитлер Емил Морис бил и негов личен приятел. След като се изяснило, че той е евреин и бил подготвен за изключване от СС от Хайнрих Химлер, Хитлер направил изключение за Морис и неговите братя, правейки ги “почетни арийци”.

Хитлер лично спасява от смърт в концлагер и племенницата на композитора Рихард Щраус.

12. Ако неговият баща не си беше сменил името през 1877 г., името на Хитлер щеше да бъде Адолф Шикългрубер.

13. Хитлер планирал да събере хиляди еврейски артефакти в “Музей на изчезналата раса”.

14. Хитлер случайно срутил с бомби дома на своя племенник в Лондон, който пък заминал за САЩ да се бие на страната на съюзниците.

15. Хитлер забранил Нобеловите награди и създал своя собствена немска премия Национална премия по изкуствата и науката и успял да награди с нея само Фердинанд Порше, който разработил първия в света хибриден автомобил и Volswagen Beetle.

16. Когато съюзниците дебаркирали в Нормандия, Хитлер спял. Нито един от генералите не посмял да изпрати подкрепление без негово разрешение и нито един не се осмелил да го събуди.

17. Хитлер имал фобия от зъболекарите. Имало случай, когато не се решавал на стоматологична интервенция цели 8 дни. Заради любовта си към сладкото му поставили 10 пломби.

18. Първата любов на Хитлер била еврейка. На 16-годишна възраст Хитлер се влюбва в еврейката Стефани Исаак.  Но подобно на мнозина свои връстници, той никога не споделил чувствата си, а предпочитал словото на молива. В интервю Исаак споделила, че нямала никаква идея за чувствата на Хитлер.

19. На Хитлер били бити инжекции с екстракт от тестиси на бик. В живота му се появила девойка, 23 години по-млада от него, и за да я удовлетвори в леглото, личният му доктор Теодор Морел предписал “лекарството” за увеличаване на либидото.

Хитлер Дисни

20. Хитлер обичал филмите на Дисни. Трудно е да си го представим с кутия пуканки да гледа филмчета с говореща мишка, но приближените му го потвърждават. Той често си подвирквал мелодията от анимацията “Кой се страхува от големия лош вълк?” През 2008 г. музей в Норвегия показа герои на Дисни, рисувани от Хитлер. Това бяха две джуджета от “Снежанка и седемте джуджета”.

21. През 1938 г. списание “Тайм” обявява Хитлер за “Човек на годината”. Това е единственият случай, в който снимка на наградения не красяла корицата на списанието.

22. През януари 2012 г. картината на Хитлер “Нощно море” била продадена за 32 хиляди евро.

23. Специалният влак на Хитлер се наричал “Америка” и се състоял от 15 вагона: вагон на Хитлер, вагон на имперския прес ръководител, вагон с комуникационен център, два салон-вагона и вагон-баня, два вагона за свитата му и войсковите подразделения, два спални и два багажни вагона, вагон за охрана и две бронеплощадки със зенитни скорострелни артилерийски установки с калибър 20 мм.

24. В младостта си Хитлер бил заклет пушач, пушещ до 40 цигари на ден, но се отказал от вредния навик, защото не искал да харчи грешни пари. По-късно лидерът на Третия райх счита пушенето за упадъчен навик и като мъст на червенокожите към белия човек за огнената вода. Хитлер силно се огорчавал, че Ева Браун и Мартин Борман пушели, а Гьоринг пушел дори публично. Хитлер се счита за първия държавен лидер, който активно се противопоставя на тютюнопушенето.

25. Има интересни, почти мистически исторически паралели в съдбите на Хитлер и Рузвелт.  В един и същи януарски ден и двамата празнували: Хитлер назначаването си за канцлер на Германия, а Рузвелт – рождения си ден. Само един ден през март 1933 ги дели, когато и двамата получили право на власт: встъпването в длъжност на Рузвелт като президент на САЩ и гласуването в Райхстага да бъдат дадени на Хитлер диктаторски правомощия.

В продължение на 12 години Рузвелт и Хитлер са начело на двете най-големи световни сили, след като са прекарали първите 6 години от управленията си в опити да извадят страните си от дълбоката депресия. В следващите 6 години те оглавяват военните усилия на своите държави в смъртоносна борба един срещу друг. И двамата умират през април 1945 г. С разлика от 18 дни в края на една война, която Рузвелт печели, а Хитлер губи.

26. В чест на Хитлер е кръстен рядък сляп пещерен бръмбар.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account