facebook

“Нина Добрев си гали котето” или преглед на нелепите медийни заглавия

Нина Добрев

Снимка: Фейсбук

Задълбочен преглед върху медийните материали от последните години, ни убеди, че няма да е лошо в бъдеще журналистите, по подобие на лекарите, също да полагат професионална клетва.

И в нея задължително да присъстват думите “Заклевам се никога да не пиша подвеждащи заглавия и откровени тъпотии!” Може да се уверите и вие колко основателно е искането ни, след като разгледате тази подборка на няколко впечатляващо нелепи заглавия от българските медии:

“Нина Добрев си гали котето” – в-к “Труд”

“Свръхоригиналното” заглавие информира, че по време на почивката си в Тайланд актрисата от български произход Нина Добрев открила сродна душа в лицето на местно тигърче. Поместен е и снимков материал как Нина гушка зверчето.

“Гей иска Болт отзад” –  sport1.bg

Епохалното изречение визира словесната битка между двамата спринтьори Тайсън Гей и Юсеин Болт малко преди надбягването им на Световното първенство.

“Цицки вън” издаде крадец” – в-к “Стандарт”

Любопитното заглавие е продиктувано от интересна житейска драма. Уволнен като управител на столичен ресторант, Георгиос Анагносту решава да отмъсти на бившите си работодатели, като обере заведението им. Речено-сторено.

Гръкът влязъл маскиран в ресторанта и извикал на шашнатата касиерка: “Цицки вън!”, след което дим да го няма с парите от оборота. Будната касиерка обаче веднага познала гласа и акцента на доскорошния си колега и го издала на ченгетата. Тази донякъде тъжна история отново доказва, че някои мъже за едни “цицки” могат да стигнат дъното.

“Журналистите дъвчат Хуй” – sport1.bg

Незнайно какво е дъвчил редакторът преди да изтипоса тези челни думи в материала за защитника на Южна Корея Куак Тае-Хуй, който се контузил и така привлякъл медийното внимание върху себе си.

“Бургазлии се вйодиотили като японците” – desant.net

Аплодисменти, цветя и поклон пред автора на материала, който всъщност информира, че заради измислен слух за приближаващ радиационен облак над Бургас, жителите на града опразнили аптеките откъм йод.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account