facebook

Няколко откровено тъпи видове спорт

А тъкмо си мислехме, че от кърлинга по-тъпо няма!

Хвърляне на седалки от тоалетни чинии

хвърляне на подкови

В щата Джорджия, САЩ, ежегодно се провежда шампионат по хвърляне на подкови… Само че ролята на подкова се изпълнява от седалка на тоалетната чиния. Защо? А защо не?

 

Издърпване на свински копита

свинско копито

Това е друга игра, идваща от щата Джорджия. Щат, в който, явно, ако им предложиш да поиграете “Не се сърди, човече”, и ще те обявят за най-скучния човек на вселената. Играта не е за хора със слаби сърца, защото по правилата участниците трябва да изваждат със зъби свинско копито от корито с вода. Марк Саустър, някогашен шампион в този пача-спорт, съветва да хващате копитото за върха.

 

Ядене на коприва

ядене на коприва

На пръв поглед може и да изглежда като не най-удачната диета на света, но за участниците в ежегодния турнир във Великобритания, яденето на коприва си е едно много сериозно съревнование. Целта е в рамките на един час да се издъвчат колкото се може повече листа от коприва.

 

Бягане със съпруги на врата

бягане с препятствия

Излиза, че във Финландия жената съвсем спокойно може да се качи на главата на мъжа и това дори да им донесе награда. В страната на Дядо Коледа съществува необичайно бягане с препятствия, в което победител става този, който пръв измине разстоянието от 253 м., носейки на своя гръб собствената си съпруга или приятелка. Условието е дамата да не тежи повече от 49 кг.

 

Канадска борба с палците на краката

борба с пръсти на краката

Нещо като оригиналната канадска борба, само че тук се изисква изряден педикюр. Задачата на борците е да наклонят пръста на противника за 3 секунди. Началото на този странен вид спорт е дадено през 70-те години на миналия век, когато на клиентите на британския пъб “Олд Роял Оук” им хрумнало да си измислят спорт, в който британците са най-добри. Но и тук, подобно във футбола, се оказало, че има по-добри от тях, защото първото състезание било спечелено от канадец.

 

Октопуш

октопуш

Октопуш представлява подводен хокей. Той възниква в Англия през 1954 г., когато водолазът Алан Блейк, основател на клуба Southsea Sub-Aqua Club, измислил спорта като начин за сплотяване на членовете, за които гмуркането през студените зимни месеци било загубило своята привлекателност. Подводни варианти имат и други популярни спортове като футболът и ръгбито.

 

Пльосване по корем във воняща кал

хвърляне в кал

Друг възхитително безсмислен спорт, който познайте откъде идва? От щата Джорджия. Състезателите се гмуркат по корем в кафява воняща кал под бурните възгласи на публиката. Печели този, който направи най-силните плискания.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account