facebook

Общувам с демони! Оправданията на закъсняващите за работа

мъж пише

Да оправдаеш закъснението си за работа е истинско изкуство, овладяно от най-креативните, от тези с хладен аналитичен ум, които могат и от мушицата да направят слон и този слон да успее да премине през мъничкото сито на шефската мнителност и неодобрение. Ако не знаете как да скалъпите алиби за сутрешното си закъснение, се учете от професионалистите:

Обяснителна бележка: … закъснях за работа с половин час, защото до десет нямаше какво да правя, сутрин пием чай, а аз толкова не мога да изпия.

***

Закъснях за работа, защото този месец не ми платихте заплатата навреме! Ако се възмущавате, ще се уволня!

***

Новобранец съм, работя във вашата фирма втори ден. Тъй като днес е понеделник, тежък ден след уикенда, си хванах метрото и отидох на старата си работа. И едва при удивения поглед на моя бивш директор, разбрах, че съм отишъл не където трябва.

***

Закъснях за работа, тъй като пих много, много горещ чай, спуках си пикочния мехур и си опарих краката.

***

Днес, на това число, петък, закъснях за работа с 5 часа, защото си мислех, че днес е събота.

***

Обяснението на принципния: Закъснях, защото винаги закъснявам.

***

Събудих се сутринта, почнах да си мия зъбите и случайно стиснах цялата туба с паста. Докато прибирах пастата обратно, не забелязах как е отлетяло времето. В бъдеще обещавам да ползвам само зъбен прах.

***

 Закъснях за работа умишлено. Исках да видя как ще завършат нещата.

***

Закъснях за работа с 3 часа след вашия вчерашен корпоративен празник във ваша чест, между другото, се събудих на една пейка в парка в град Твер. Как съм попаднал там, не зная.

***

Закъснях за работа на 6 май 2005 година. Закъснението се дължи на това, че поради своите психосомалитически аномалии, приблизително от 1995 година, аз системно общувам с демони.

***

Закъснях за работа по вина на жена ми. Сутринта, в уреченото време, прозвъня будилникът, който събуди жена ми. Тя не обича моя будилник, затова го хвърли, а мен ме удари по главата, от което загубих съзнание за още няколко часа.

***

Закъснях за работа, защото по радиото слушах песен с думите: “Ай, ай, звънци, звънци, днес на работа недей иди!” И то така и стана. Занапред обещавам да не слушам радио “Шансон” и да идвам на работа навреме.

***

На 14 декември 2012 г. закъснях за работа, защото точно преди да оставя детето си в детската градина, на него в най-неподходящото време му се доходи по неподходяща нужда. Времето на закъснение съответства на продължителността на физиологическия процес. Даденият случай може да се отнесе към обстоятелствата на непреодолима сила, т.е. “форс мажор”, тъй като не зависи от моето желание да дойда навреме на работа.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account