facebook

Какво откриват мъжете, когато станат бащи

 Има два момента в живота на мъжа, в които започва наистина да му пука – когато изтегли ипотечен и когато стане баща. Щом ти се случи второто, осъзнаваш факта, че да си изял 10 000 мусаки повече от новия член на семейството е привилегия, но и отговорност. Осъзнаваш и ред други непреходни житейски истини:

спящо бебе

Свободното време е тогава, когато бебето спи. Без значение дали дават Левски-ЦСКА, ако детето не иска да нани, се налага да слушаш собствения му рев, а не този на агитките.  Бебето е като суров работодател, който не се съобразява с трудовия кодекс, а “уикенд” му е непозната чуждица.

цар лъв

Един анимационен филм може да се гледа 50 пъти. Една песничка може да се слуша отново и отново до неволевото наизустяване на най-малките детайли и орнаментиката.

плачещо бебе

Това, че човек е малък на габарити не означава, че непременно е тих. Шесткилограмово хлапе може да вдига невъобразим шум като неколкотонен Т-90 в режим на атака.

 

баща язди

Никога не е късно да се “превърнеш” в кон – да галопираш из стаята, пръхтейки, да цвилиш артистично и с охота да преживяш въображаема трева.

баща пляска бебе

Понякога е задължително да го играеш “лошото ченге” – бебоците се научават рано-рано как да манипулират майките си, затова ако не искаш да съжителстваш с малък диктатор, се налага ти да влезеш в ролята на  “Ел коменданте”. Да раздаваш команди и до втръсване да повтаряш “Не” и “Не го прави.”

 

баща и спящо бебе

Сънят е новият ти еротичен блян. Би заменил среща във ваната с Андреа за 8-часов здрав, непробуден сън. Ах, колко съжаляваш сега за пропуснатите следобедни ползи в детската градина.

ръчичка

Щастието е дума с непонятно значение до момента, в който не видиш как едно малко човече безскрупулно повръща върху любимата ти фланелка “Металика в Пловдив – 99.”

 

усмихната баба

Бабите са дар от Бога и основен стожер в неравната борба за свободно време.

 

дядо и внуче

Имаш лош характер, идеален за нетърпящ преговори терорист. Със садистично удоволствие разпознаваш себе си в честата смяна на настроенията на детето си, в ината му, в желанието му да играе казачок върху нервните ти окончания. В същото време откриваш какъв трън в задника си бил ти самият за твоите родители. Както пееше Руши Видинлиев, “Всичко се връщаaa.”

 Използвани изображения: www.freedigitalphotos.net

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account