facebook

Откъде се появила модата на бръснатите женски крака?

бръснене на крака

Навярно смятате, че първоначално модата на гладките женски крака се появила от простото желание жените да се отличават от косматите мъже? Или по хигиенни съображения? Колкото и да е странно, тази мода се е появила във времето на Втората световна война.

И причината изобщо не е в хигиената. Работата е там, че по време на войната чорапите станали голяма рядкост, произвежданият найлон се използвал във военната промишленост – например за производството на парашути. А да се ходи без чорапи било неприлично.

Жените, както винаги, намерили изход от тази ситуация. Те започнали да оцветяват краката си, като преди това премахвали космите си с бръснач, за да бъдат гладки, а след това им рисували “чорапи”. Мнозина салони за красота предлагали подобни услуги.

Стартирало производството на неохбодимите за тази цел стока: тониращ крем, моливи и дори приспособления за равно нанасяне на линиите, имитиращи краищата на чорапите.

Войната си отишла, чорапите се върнали на стелажите, а модата на бръснатите крака останала и се превърнала в символ на женственост.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account