facebook

От луди по-луди козметични процедури

Бихте ли се подложили на тях?

Масаж с кактуси

кактус

Изображение: foto76 / Free Digital Photos

 

В Мексико смятат, че масажът с кактус овлажнява кожата и изчиства тялото от токсини. Затова в ацтекския курорт Пунта Мита предлагат масаж с парчета кактус. Важно е да се уточни, че иглите по тях са отстранени и процедурата е безболезнена, даже и доста приятна. Вариациите на този масаж са многобройни, като дори се използва текила или мазило от градински чай.

Също така в този курорт се предлага лечение, основаващо се на използването на местни суровини: вулканична пепел, шоколад, ванлиия и мед.

Спа с бира

спа с бира

Изображение: http://www.czechtourism.com

 

Е къде другаде да се предлага такава услуга, ако не в Чехия! Спа с чешка бира – това се смята за един вид интерпретация на подоскучалите ни млечни бани, патент на Клеопатра. Ако млякото ви се струва твърде демоде, време е да опитате вана с бира.

От 2006 г. чешката семейна пивоварна “Ходовар” предлага терапевтични бирени вани. Една прекрасна възможност да сбъднете мечтата си да се къпете в бира! Находчивите търговци предлагат 20-минутна баня в специално произведено за целта пиво което стимулира кожата и вътрешните органи.

По време на пенливото чипкане може да се насладите на напитката с чаша в ръка. Казват, че минералите, които взаимодействат с бирата, се отразяват много добре на кожата, ноктите и кръвообращението. Странната процедура се извършва от медицински сестри, специализирани в бирените терапии.

 Терапия с пиявици

терапия с пиявици

Изображение: http://sathiyam.tv

 

Има повече от 600 вида пиявици, но само петнайсетина от тях се използват за медицински цели. И благодарение на Деми Мур кръвосмучещите паразити все по-често се използват и в здравни терапии. Деми се кълне, че ги използва като алтернативна козметична процедура.

Може да изглежда ужасно, но терапията с пиявици помага на тялото да се изчисти от токсини. Затова и древните египтяни, които знаем, че си ги бива в иновациите, са гледали на пиявичните терапии като на панацея.

Първоначално пиявиците започват да пълзят бавничко по вас, а след това да се подуват, напълнени с кръвта ви. Кофти и скъпо – една такава процедура в  New York Health Center струва 600 $.

Тайландски масаж с юмруци в лицето

На това да те наливат с юмруци в киферицата у нас гледаме като на рутинно прибиране след 22 часа в Люлин, но в Тайланд го броят за нестандартно средство за релакс. Подобна процедура предлага в своя салон в Сан Франциско масажистка от Банкок. Масажът се състои от притискане, разтриване и леки шамари, за които се смята, че възстановяват кожата. Този вид разтривка намалява бръчките и се грижи за порите на лицето.

Цената на легалния бой е $ 350 за 15 минути.

Пилинг на краката с рибки

пилинг на краката

Изображение: http://gara-rufa.net

 

Ето една процедура, която става все по-популярна и в България и струва около 5 лева. С малките си зъбки “докторите-рибки” ще премахнат мъртвата кожа от краката ви, като няма да чувствате болка, а само леко гъделичкане.

Грижа за лицето с птичи акота

птича тор

Изображение: http://shizukany.com

 

Съдбата на птичата тор явно е винаги да бъде използвана за нестандартни цели. Още от време оно японските гейши си правели маска за лице от изпражнения на славей, за да защитят кожата си от увреждане.

Птичи тор съдържат ензими, които помагат за почистване на кожата от мъртвите клетки. Също така в птичето аки има и гуанин, който придава на лицето естествена свежест и цвят. Трябва да се уточни, че преди да се използва за козметични цели птичата тор задължително се обработва с ултравиолетова светлина. Но дори и така не всеки се осмелява да се подложи на тази процедура.

Уринотерапия

крава пикае

Изображение: http://nirmukta.com

Привържениците на пиш терапията са на мнение, че при правилна употреба урината може да лекува кожни заболявания като псориазис, екзема и дори акне. Ако искате да опитате това лечение, започнете да събирате урината си. При това най-добре е да го правите сутрин, защото тогава тя е с най-мощни функции.

 

 

 

 

 

 

Още по темата: Най-странните козметични процедури

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account