facebook

Падащият човек

падащият човек

На 11 септември 2001 г. били направени огромно количество фото и видеоматериали, показващи един от най-големите терористични актове и неговите последици. Но точно тази лаконична снимка на падащ с главата надолу човек на фона на Двете кули може да се нарече фотосимвол на тези събития. Тя показва не само трагедията на града, страната и света, но също така и трагедията и отчаянието на един човек, загинал в Световния търговски център.

Полетът на мъжа от Северната кула бил фотографиран от Ричард Дрю (Richard Drew), работил повече от 40 години в Accosiated Press, в 9 часа 41 минути и 15 секунди. Непознатият човек, както и още над 200 души, предпочели вместо смъртта от дима, огъня и рухването на сградите, да се хвърлят от горните етажи на небостъргача.

Вероятно мъжът на фотоса е Джонатан Брайли – 43-годишен звукооператор в ресторанта Windows On The World, разположен на последния етаж на Северната кула. Тази информация обаче не е официално потвърдена. Снимката “Падащият човек” показва най-силния образ на човешко отчаяние през 21 век.

Коментари

0 Comments

Пишете ни:

Може да ни изпращате вашите мнения, идеи или авторски материали ...

Sending
2015 © Webmiastoto.com. Всички права запазени.

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account